Vælg det rigtige boligområde til dig og dine børn

For mange forældre er en af de vigtigste faktorer i forhold til, hvor man flytter hen, hvorvidt der er gode faciliteter for børnene. Det nytter ikke at vælge en by, hvor I ikke kan forestille jer, at jeres børn vil få en idyllisk og behagelig barndom. Sørg derfor for at undersøge området og ikke blot boligen ved boligvalg.

En by med skole- og fritidstilbud

Hvor voksnes liv typisk består af arbejde og fritid, består børns liv af skole og fritid. Det er derfor enormt væsentligt, at der er mulighed for ordentlig skolegang og tilfredsstillende fritidstilbud for jeres børn der, hvor I vælger at flytte hen. I regner garanteret med at skulle bo der mange år fremadrettet, så det betyder meget, at netop disse kriterier opfyldes.

Næstved er en by, hvor jeres børn for eksempel sagtens vil kunne gå i skole uden for meget transporttid – selvfølgelig afhængigt af, om I bor i midtbyen eller udkanten af kommunen. Tryk desuden her, hvis du vil læse nyheder på Næstved Netavis.

Sikre stisystemer

Børn er ofte forældres kæreste eje, så som indehavere af forældrerollerne bekymrer I jer sandsynligvis for jeres børns sikkerhed. Hvis I i det nye område ikke vil kunne føle jer trygge ved at sende børnene af sted på gåben eller cykel, når de skal i skole om morgenen, skal I muligvis finde et andet sted at bosætte jer.

Skolegangen varer mange år, og af den grund er det vigtigt, at stisystemerne er i orden, medmindre jeres børn er exceptionelt oplært i at færdes i trafikken. Det vil nok kræve et par år ekstra med forældrestøtte på vej til skole at lære dem at bevæge sig sikkert i trafikken, når der ikke er stisystemer.

Desuden vil jeres børn, når de bliver ældre, garanteret sætte pris på at bo i en by med rig mulighed for offentlig transport.