Udnyt din store have til fulde

Danskere har generelt store haver, hvis man kører en tur rundt i de mange villakvarterer, hvori mange af boligerne blev bygget omkring 1980’erne. Det kan være vanskeligt at vide, hvad man skal benytte al denne plads til, især hvis man ikke længere har børn, der leger på store dele af arealet.

En idyllisk haveoase

En idé, som man i forvejen har taget til sig, er at skabe hyggelige små oaser i haven, hvor man kan sidde at nyde enten eget eller hinandens selskab i naturens idyl. Denne oase kan eksempelvis skabes ved, at der anlægges en lille å eller dam, eller der kan opstilles et fuglebad. Så vil du desuden kunne observere de lykkelige fugle tæt på. Der kan placeres en havebænk – find flere havebænke til flere hyggelige hjørner af haven – ved siden af dammen eller andet. Det vil ikke mindst se hyggeligt ud, men også være det, når du gør brug af denne nye plads i haven.

Gamle legestativer – skal de væk eller blive?

Hvis du tidligere har haft dine børn til at lege livligt i haven, og havde du derfor rutsjebane og gyngestativ til dem, som du aldrig har fået taget ned, er det ikke sikkert, at det overhovedet er nødvendigt at besvære sig med det. Det sker sandsynligvis en dag, at du får nogle børnebørn, der vil kunne sætte pris på, at det stadig står der til den tid. Bruger du alligevel ikke den del af haven, vil det også være smart at beholde legestativerne, hvis der en dag skulle flytte en ny børnefamilie ind i huset.

Byg et orangeri

Det er yderst populært for tiden at købe et orangeri til sin have. Derinde vil du både kunne nyde et glas vin eller andet med din partner på de smukke sommeraftener, ligesom du vil få frit spil til at nusse om dine planter.