Stålplader i moderne boliger

Stål er et billigt, holdbart og utroligt anvendeligt materiale i mange sammenhænge – ikke bare, når der skal bygges et skur eller lægges stålplader på som tag. Stål er også superanvendeligt som en flot, holdbar og let facadebeklædning.

En af de danske virksomheder, der producerer stålplader i høj kvalitet, er Profilmetal A/S i Slagelse. Her kan du både finde trapezplader i stål med forskellige profiler, bølgede sinusstålplader og tagstensplader, som findes i forskellige farver, så du kan finde tagplader, der passer til din ejendom.

De danskproducerede plader er CE-godkendt, og der er op til 40 års garanti, alt efter hvilken belægning de har.

Brug stålplader på taget

Brug af stålplader med en god belægning og en lang holdbarhed er selvfølgelig det oplagte valg, hvis du skal have lagt nyt tag på din bolig, sommerhuset eller en erhvervsejendom. Materialet er let og meget holdbart, og tagstenspladerne fås i flere forskellige nuancer og med forskellige profiler, så de f.eks. ligner tegl.

Fordelen ved tagplader i stål, er den høje holdbarhed, det enkle og klassiske udtryk og den lave vægt. Tagstensplader i stål kan kort sagt bruges på alle bygninger, også der hvor konstruktionen ikke vil kunne bære et tungere tagmateriale.
Derudover bruges plader i stål naturligvis også til inddækninger og tagrender.

Stålplader som beklædning

I dag vælger mange også at bruge stål som beklædning på vægge og facader. Plader i stål til vægge og facader har mange fordele, hvis man sammenligner med f.eks. træ eller andre materialer.
Når du skal investere i stålplader til brug på facade, kan du med fordel gå efter udgaver med en god overfladebehandling. De holder længere, og du slipper for en masse vedligeholdelse.

Du kan se nogle af fordelene ved at vælge overfladebehandlede facadeplader i stål lige her:

  • Pladerne er ikke brændbare
  • Absorberer ikke fugt
  • Overfladebehandlede, så du undgår problemer med råd og mug
  • Vedligeholdelsesfri
  • Et billigt, let og holdbart materiale
  • Nemme at montere

Et helt hus i stålplader

Du kan faktisk også bygge et helt hus i stålplader og ikke bare et udhus eller et værksted. Metoden er meget brugt i udlandet og vinder også så småt indpas herhjemme, når der skal bygges lavenergihuse.

Når først husets er isoleret på indersiden, er det fuldkommen tæt. Da stål derudover virker varmeledende, giver netop dette materiale rigtig god mening, når det kommer til energibesparelser og et hus, der selv kan genere varme.