Spar penge på elregningen i boligen

26. marts 2022

Sponseret indlæg

Dette indlæg er sponsoreret.

Når markedet stikker til skyerne, som elmarkedet gør lige for tiden, kommer det ikke som nogen overraskelse, at mange danskere forsøger at finde nye og måske anderledes måder at spare penge på. Om det er for at skære ned på elregningen eller bare at stramme bæltet ind generelt, er op til hver enkelt. Du kan altid læse om billig el, men det er noget helt andet at forsøge at skære ned på elforbruget i hjemmet.

Her har vi samlet en portion gode råd og vejledning, der alt sammen skal hjælpe dig til, hvordan du kan spare penge på din elregning på årsbasis. Fortsæt herunder, og læs om billig el.

Udskift og erstat forældede apparater

Det lyder måske modstridende at skulle bruge penge for at spare penge. Og i første omgang er det også rigtig nok, men når det hele bliver regnet ud på årsbasis, giver det god mening. Det engangsbeløb, du kommer til at bruge for et hvilket som helst nyt elektronisk apparat, bliver tjent ind igen i andre regnskaber.

Hver gang du skal have et elektronisk apparat til dit hjem, skal du sørge for at gå efter dem, der har det bedste energimærke. Du kan også undersøge, hvordan energimærket er på mange af de apparater, du i forvejen har. Hvis du har en overflod af apparater, der er markeret med energimærke G, kan det næsten kun gå for langsomt med at skifte dem ud til nye apparater.

Du skal altid gå efter elektroniske apparater, der har energimærket A. De har det mindste energiforbrug og dermed den mindste effekt på din elregning. Det gælder alle slags elektroniske apparater i hjemmet – alt lige fra køleskabe til føntørrer til computere og lamper. Når det gælder køleskabe, kan der være flere årsager til, at det er en god idé at skifte til en nyere og mere energivenlig model.

Undgå unødvendige apparater og forkerte modeller

Når det gælder de store hårde hvidevarer, er der god grund til at sikre, at du har de rette energimærkninger og den rette størrelse af hvidevarer, der passer til dit behov. Hvis du skifter til et nyt og bedre energimærket køleskab, som også passer bedre i størrelsen til husstandens behov, kan du på årsbasis let ende med at spare op til 300 kr.

En ting, de fleste glemmer, når det gælder hårde hvidevarer, er, at de faktisk også står utrolig meget på standby i en vis forstand. Det forbrug bliver bare ikke regnet med i energimærkningen. Men derfor kan du sagtens komme til at skære endnu mere ned på din elregning, hvis du holder øje med, at standbyforbruget ikke er for voldsomt.

Generelt set er standbyfunktioner nogle af de mere elslugende snydepelse end noget andet. Du lægger ikke mærke til, hvor meget el et hvilket som helst elektronisk apparat bruger, før du står med den månedlige regning i hånden. Du kan derfor gøre dig selv en tjeneste og øve dig i at slukke direkte på stikkontakten i stedet for kun at slukke på apparatet.

Andre artikler

Sådan bliver du klar til dit bryllup

Sådan bliver du klar til dit bryllup

Det er ikke nogen hemmelighed, at der er mange følelser forbundet med at arrangere sit eget bryllup. Her er der nemlig ikke blot tale om et større arrangement, men også et symbol på kærlighed og en forevigelse med den person, du vil dele resten af dit liv med. Derfor...

En badeoplevelse man ikke vil være foruden

En badeoplevelse man ikke vil være foruden

Står du overfor et større renoveringsprojekt, eller er du i gang med at bygge et nyt hus. Lige meget hvad det er for et projekt, er der mange detaljer, som man skal igennem. Derudover står man også overfor et valg af møbler, døre, køkken og så videre. Der er mange...

Sådan undgår du overspænding på dine elinstallationer

Sådan undgår du overspænding på dine elinstallationer

Et typisk el-anlæg er opbygget med sikringer eller automatsikring i boligens eltavle, ledninger og elektriske enheder placeres i stikkontakterne som er placeret rundt omkring i huset. En overbelastning på elinstallationer kan forekomme, hvis en enhed, eller el-apparat...