Sikret af dit vand er rent og sundt gennem blødgøringsanlæg

Et blødgøringsmiddel fungerer på stort set samme måde, uanset hvilken producent der har leveret det. Forskellen mellem de forskellige producenters anlæg er hovedsagelig et spørgsmål om konstruktion, og om anlægget lagrer den kalk, som det fjerner fra vandet, eller om den fjernes i anlægget ved en særlig rensnings- og regenereringsproces. Hvis kalken lagres i anlægget, betyder det, at den skal fjernes manuelt fra anlægget med jævne mellemrum. Hvis dette er tilfældet, vil systemet angive dette. Enten ved hjælp af en advarselslyd eller et lys, eller ved at sende dig en besked via din telefon eller computer. På den måde kan du sikre dig, at dit blødgøringsanlæg altid fungerer korrekt, og at dit vand er blødt og uden kalk.

Skån dit vand med et blødgøringsanlæg

Når du skal købe en vandafkalkningsmaskine, er det vigtigt at være opmærksom på enhedens kapacitet. Dette sikrer, at systemet kan fjerne kalk og bakterier hurtigt nok til at opfylde din families behov. Som en generel tommelfingerregel bør du kigge efter en enhed, der kan generere mindst 5 liter blødt vand pr. minut pr. person. Så for en familie på fire personer skal du have et system, der kan generere mere end 20 liter blødt vand pr. minut. På den måde kan et familiemedlem tage et bad, mens et eller flere andre bruger vaskemaskinen, opvaskemaskinen eller andre vandbaserede apparater uden problemer.

Blødgøringsanlæg til kanon skarpe priser

Priserne på blødgøringsmidler varierer afhængigt af producenten. Samtidig afhænger prisen af, om anlægget lagrer eller regenererer kalken, og af anlæggets kapacitet. De billigste modeller af blødgøringsanlæg starter fra lige under 9 000 DKK og de dyreste koster op til 20 000 DKK. Hvis du vil spare lidt penge på anlægget, kan du vælge en model, hvor du selv skal tømme anlægget for kalk. Det er en smule billigere. Men du skal huske at få kalken tømt ud med jævne mellemrum. Hvor ofte du skal gøre det, afhænger helt af, hvor hårdt vandet er, hvor du bor.