Sikkerhed på festivaler

Det er vigtigt at have styr på sikkerheden som arrangør af en festival. Mange mennesker er samlet på ét sted og det er dit ansvar at sikre at deltagerne kan føle sig trykke og får en god oplevelse. Et godt sted at starte er at have en god adgangskontrol og sikre jer, at det kun er gæster med adgang til festivalen, der opholder sig på området. Med festivalarmbånd har I mange muligheder for at tilpasse armbåndene, så de imødekommer de krav I måtte have til sikkerheden på netop jeres festival.

Klassiske festivalarmbånd

Det klassiske festivalarmbånd er et armbånd, der bliver lukket om håndleddet og så at sige ”plomberet”, så armbåndet ikke kan tages af hånden uden at skulle klippes af. Armbåndet kan lukkes med forskellige låse. De mest almindelige er en metallås, der bliver klemt sammen med en særlig tang, der plomberer metallukningen. Det kræver meget personale, hvis alle armbånd skal lukkes manuelt og kan give kø ved indgangen hvis der kommer mange gæster på én gang. Fordelen er at jeres medarbejdere kan sikre at armbåndet hverken er for løst eller stramt, og når først låsen er lukket, kan der ikke rykkes ved armbåndet. En anden type lås er en plastlås, som bliver trukket op på båndet, men ikke kan trækkes af igen. Det er nemt for deltagerne selv at lukke armbåndet og efterfølgende få medarbejdere til at tjekke at de er stramme nok. Ulempen er dog at man kan stramme armbåndet for meget, og derfor får brug for at skifte det ud.

Festivalarmbånd med elektronisk registrering

Flere og flere festivalarrangører vælger at kombinere det klassiske festival armbånd med moderne RFID-teknologi. Det fungerer ved, at der på armbåndet bliver monteret en chip, der scannes. Chippen gør det muligt at kode armbåndet, så det bliver registreret at ”armbåndet er brugt” og derfor ikke kan give adgang til festivalområdet igen. Det er også muligt at personliggøre oplysninger på enkelte armbånd, fx hvis nogle gæster skal have adgang til VIP-lounges eller gratis forplejning. Det er også nemt at lave to forskellige armbånd og kode

armbåndene, så den ene type armbånd giver adgang til at købe alkohol, mens den anden type har indkodet et forbud mod at købe alkohol.

Hvilken type armbånd der er bedst, afhænger af det enkelte arrangement, så brug den rådgivning, du kan få, når du vil købe festivalarmbånd.