Sådan gør du din virksomhed mere bæredygtig

Fremtiden er grøn, så det samme må vores levemåder, samfund og virksomheder også udvikle sig henimod. Det er desværre ikke altid lige nemt at finde ud af, hvordan man bedst muligt sætter sin virksomhed på det grønne og bæredygtige spor. Men der findes faktisk en række tiltag og beslutninger, der kan få den grønne omstilling af din virksomhed, til at virke en anelse mere overskuelig og mindre overvældende.

Udstyr

Næsten alle virksomheder benytter sig af udstyr af den eller anden art, hvortil disse ofte er essentielle for det udførte arbejde. De fleste kontorer er afhængige af en printer og/eller kopimaskine. Tømreren har brug for sit værktøj og gravemaskiner er nødvendige på byggepladsen. Men man kan med fordel finde det meste af det nødvendige udstyr i genbrugsversionen. Her omhandler det altså brugt udstyr, der stadig har en lang levetid. Ved eksempelvis at investere i en brugt gravemaskine fremfor en splinterny, vil virksomheden pludselig have sparet penge på udstyr samt have truffet et grønt valg, da man forlænger maskinens udnyttelse.

Spar på energien

En anden måde, der også er relativt simpel, at gøre din virksomhed mere grøn på, er ved at spare på energien. Der er flere måde, hvorpå man kan gøre dette, men særligt sparepærer og bevægelsescensorer er en måde, der ikke mærkes i hverdagen. Og ved at spare på energien, hjælper man ikke bare Moder Jord, men hjælper også virksomheden økonomisk, da man også kan spare en hel del kapital herigennem.

Fælleskørsel

Hvis mange af medarbejder i din virksomhed kører til og fra arbejde, kan man med fordel begynde at snakke om fælleskørsel. Denne ændring virker selvfølgelig kun, hvis medarbejder er indforståede med det og klar på ideen. Men ved at indføre en form for fælleskørsel, vil man kunne spare en hel del på pengene og forureningen via transport.