Sådan gør du din virksomhed grønnere

Uanset hvilken virksomhed du er en del af, om den er stor eller lille – så er det én ting man sjældent kan komme uden om. Nemlig at tage ansvar for den grønne omstilling.

For når det kommer til klima og bæredygtighed er det ofte vigtigt, at alle tager en smule ansvar – og her er erhvervslivet ingen undtagelse. Men hvordan kommer du bedst i gang med netop det på din arbejdsplads? Og er det ikke blot noget der kommer til at koste mere på bundlinjen?

Grøn omstilling for kloden og bundlinjen

Selvom det ved første øjekast godt kan virke som en stor opgave, der blot vil koste flere mandetimer for virksomheden, så kan der faktisk også være mange fordele med at tage den grønne omstilling alvorligt.

Der er nemlig én ting som alle virksomheder ikke kan leve uden – nemlig strøm. Og selvom den er livsnødvendig, kan den også være en dyr udgift.

Så hvorfor ikke slå to fluer med et smæk, med en effektiv energioptimering på arbejdspladsen? Det hjælper både med at reducere virksomhedens strømforbrug og på den måde udlede mindre co2, og samtidig sparer det også på den tunge udgift på bundlinjen.

Få alle på arbejdspladsen til at støtte op om udviklingen.

Hvis I for alvor gerne vil tage ansvar som virksomhed, så handler det om at få så mange med som overhovedet muligt. Overvej derfor hvordan I kan motivere alle på arbejdspladsen til at gøre arbejdspladsen lidt grønnere.

Her er et par ting I kan overveje:

  • Kan I reducere brugen af plastikkrus til kaffen og give alle en flot firmakop?

  • Kan I afskaffe al engangsplast i kantinen?

  • Er det nemt at sortere affald i dag – eller skal det optimeres?

  • Hvordan kan I reducere brugen af printere og papir?

Det er alt sammen små skridt man som virksomhed kan tage, for at tage bedre hånd om klimaet.