Sådan får du et flot visuelt udtryk i din restaurant

Man siger, at man spiser med øjnene. På samme måde har omgivelserne for måltidet også en betydning for gæstens helhedsoplevelse af stedet. Netop derfor er det vigtigt, at du som restauratør ikke undervurderer værdien i et flot æstetisk udtryk. Læs med og find ud af, hvad du kan være opmærksom på, når det gælder det visuelle udtryk.

Personalets påklædning

Måske du ikke tænker over det, men både tjenernes og kokkenes påklædning kan have stor betydning for gæstens førstehåndsindtryk. En tjener i en flot strøget skjorte i sort eller hvid med et tilhørende forklæde kan give et elegant og stilfuldt indtryk. Sådan en serveringsskjorte kan få gæsten til at tænke, at de befinder sig et sted, hvor der er sans for detaljen. Hvis din restaurant er indrettet efter bestemte farver, kan disse gå igen i serveringskjorten. Det kunne være bordeaux, grøn eller lyseblå. Hvis I har åbent køkken i restauranten, vil det naturligvis trække en stor del af opmærksomheden fra gæsterne. Derfor er det mindst lige så vigtigt, at kokkene har flotte kokkejakker på. Det kunne være en marineblå kokkejakke med kinakrave, der giver kokken et professionelt og elegant udtryk.

Indretningen af restauranten

Hvordan du indretter din restaurant, kan være essentielt for mange gæsters helhedsoplevelse. På mange danske restauranter er der et nordisk og simpelt design, der emmer af stil og kvalitet. Der er ofte gjort brug af milde farvesammensætninger, der giver en behagelig fornemmelse. Her kan du med fordel vælge en helt simpel borddækning, hvor der er det nødvendige service og eventuelt en lille fin blomst eller et stearinlys ved siden af. Træ og andre naturmaterialer har gerne en større betydning i den nordiske indretning. Det kan også være, du gerne vil have, at din restaurant får et helt andet udtryk. Her kan du med fordel have fokus på rummets røde tråd.