Sådan etablerer du en god virksomhed

Står du og skal starte din egen virksomhed og har fået styr på alt det tekniske med CVR-nummer, navnet for virksomheden og dit produkt, men mangler de gode medarbejdere og det helt rigtige arbejdsmiljø. Når man skal starte en virksomhed er det en god idé at overveje hvilke medarbejdere man vil have ansat, hvilke værdier din virksomhed er skabt omkring og hvordan man skaber et godt arbejdsmiljø, både fysisk og psykisk.

Få fat på de rigtige medarbejdere

Dine medarbejdere er med til at udvikle sin virksomhed, så det er vigtigt at få ansat de helt rigtige, der passer både fagligt og personligt. Det kan være en god idé at overveje hvilke værdier du vægter højt hos en medarbejder. Skal du ud og finde en HR-chef eller en økonomichef, er det to helt forskellige faglige kompetencer de skal have. Det kan være svært at sidde med rekrutteringen af nye medarbejdere helt alene og med få ressourcer, derfor kan det være en god idé at bruge Executive Search, hvor du kan få hjælp til at finde de rigtige medarbejdere for din virksomhed.

Et godt arbejdsmiljø

Et godt arbejdsmiljø, både det fysiske og det psykiske, har en stor indvirkning på, hvordan du og dine medarbejdere trives i virksomheden. Et godt fysisk arbejdsmiljø kan indebære en god indretning, støjniveau og indeklima. En god indretning kan være at der både er plads til arbejde, men også pauser, hvordan man sidder i forhold til hinanden, lys i form af naturligt lys og lamper. Den fysiske rammer spænder også over støjniveauet, her kan det være en god idé at overveje, hvordan du kan mindske støjen. De psykiske rammer på en arbejdsplads har også en indvirkning på dine medarbejderes trivsel og produktivitet. Det psykiske arbejdsmiljø strækker sig over, gode medarbejdere og chefer, løsning af konflikter på et professionelt niveau