Planet gear – optimer dine roterende enheder

Findes der roterende enheder på din arbejdsplads eller i din virksomhed? Ønsker du at optimere dine roterende enheder? Så bør du tage et kig på udvalget af planet gear.

Planet gear anvendes i forbindelse med roterende bevægelser. Med et sådan gear kan man skabe en tandhjulsudveksling. Det kan bruges til at transformere roterende energi via en tandhjulsudveksling, så du eksempelvis kan reducere omdrejningerne fra en el- eller hydraulikmotor og samtidig hæve momentet. Planet gear bruges blandt andet til landbrugsmaskiner, kraner, lifte og betonpumper, hejse- og løftespil. Der er naturligvis også andre steder, hvor det kan være en fordel at bruge planet gear. Ofte ses det også i forbindelse med en tanddrejekrans, eksempelvis ved rotation af lastvognskraner. Planet gear bruges altså i mange sammenhænge, og derfor er der også garanti for, at du kan finde lige netop det gear, som du skal bruge.

Hvis dette lyder som noget for dig, så finder du her et stort udvalg af Planet gear.

Sådan fungerer et planet gear

Planet gearet består af tre dele og en base, og det fungerer således, at kraften fra motoren overføres direkte til solhjulet. Solhjulet driver planethjulene i det interne tandhjul, og basen drives af planethjulene. Udgangsakslen roteres så af basen. Der kan laves flere hastigheder alt efter, hvordan de tre dele roterer, og derudover kan gearet rotere begge veje. Der er minimalt slør i et planet gear, fordi det skal være kompakt for at kunne skabe den store kraftoverførsel i begge retninger.

Fordele ved brug af planet gear

Der er flere fordele ved at bruge planet gear til sine roterende enheder. Først og fremmest kan gearene, på grund af deres opbygning, modstå store radiale og aksiale belastninger. Derudover så deler flere tandhjul belastningen mellem sig, hvilket giver gearet en længere levetid og en høj virkningsgrad. Et planetgear er også utrolig kompakt, da det kun fylder cirka en tredjedel af et almindeligt parallel gear. Der er altså mange gode grunde til at tage et kig på udvalget af muligheder med denne type gear. Der findes nemlig en masse forskellige at vælge i mellem og samtidig også et hav af tilbehør.