Passer du godt på din bil? Sådan forlænger du dens levetid

Er du så heldig at eje din helt egen bil? Så er du formegentlig også interesseret i, at din bil holder så længe som overhovedet muligt. Du har selv indflydelse på din bils levetid, og det afhænger altså af, hvor godt du passer på din bil. Denne guide indeholder et par gode råd til bilpleje, som du kan gøre brug af, hvis du ønsker at forlænge din bils levetid.

Tag din bil til de fornødne serviceeftersyn

Fra tid til anden skal din bil til et serviceeftersyn. Hvor ofte det er, afhænger af biltype såvel som bilens alder. I langt de fleste biler vil en lampe lyse i displayet, når det er tid til et serviceeftersyn. Det er en rigtig klog idé at tage din bil til de fornødne serviceeftersyn, da synet er med til at forebygge skader og øge driftssikkerheden generelt.

Bor du i nærheden af Silkeborg eller omegn, og trænger din bil til et serviceeftersyn, så tag til et værksted i Silkeborg – din bil vil elske dig for det.

Forebyg forekomsten af rust

Rust opstår, når der bliver koldt og fugtigt i bilens dele. Undervognen er dét sted, hvor rust ofte er at finde, og rustskader kan være ret så bekostelige at udbedre, når de først er kommet. For at forebygge forekomsten af rust, kan en undervognsbehandling være en god idé. Behandlingen sikrer, at din bil slipper for rustskader, og dermed undgår du en dyr værkstedsregning.

Kør’ på en jævn og forudseende måde i trafikken

Den måde du kører på, kan være med til enten at forlænge eller forkorte din bils leveti. Hvis du gerne vil forlænge din bils levetid og undgå bekostelige reparationer af eksempelvis bilens bremser, så bør du køre på en jævn og forudseende måde, hvor du altså undgår at accelerere hurtigt eller bremse kraftigt op.