Originale & kompatible blækpatroner til HP printer – Hvad er forskellen?

På markedet findes to forskellige slags blækpatroner til HP printere – originale og kompatible blækpatroner til HP.

Hvilke blækpatroner til din HP printer anvender du? Og ved du, at der reelt findes et alternativ til originale HP printerpatroner?

Er svaret til sidstnævnte spørgsmål ’nej’, så er sandsynligheden for, er du anvender kompatible blækpatroner meget lille.

Mange anser også kun originale HP blækpatroner som værende ’de rigtige’ blækpatroner til en HP printer, hvorfor de af selvsamme årsag ikke har overvejet at anvende kompatible blækpatroner til HP.

Blækpatroner til HP printer af kompatibel slags er dog mindst lige så ’rigtige’, og har du et stort printbehov, kan du med kompatible blækpatroner opnå store økonomiske fordele og stadig få leveret print i fremragende udskriftskvalitet.

Hos Pixojet, som er én af Danmarks førende online forhandlere af forbrugsstoffer til blæk- og laserprintere, kan du til eksempel bestille originale – såvel som kompatible blækpatroner til HP printer; hvad end for en slags du måtte foretrække, så kan du hos pågældende webshop altså få opfyldt dit købsbehov til nogle af Danmarks bedste priser.

Er du ikke bekendt med kompatible blækpatroner til HP printere, og hvad forskellen på disse og originale patroner er, så læs med herunder – der kan være mange penge at spare forbundet med det ’rigtige’ valg af blækpatroner.

Blækpatroner til HP printer fremstillet af printerproducent vs. tredjepartsproducent

Originale HP blækpatroner til HP printer produceres af Hewlett Packard.

Kompatible blækpatroner til HP printer fremstilles af tredjepartsproducenter uafhængige af HP.

For mange år tilbage var udskriftskvaliteten, som de kompatible printerpatroner kunne levere, bemærkelsesværdigt ringere end dén, man kunne opnå ved brug af originale printerpatroner; i dag er denne forskel minimal.

Dyre vs. billigere blækpatroner til HP printer

Originale HP blækpatroner er typisk kendt for sine dyre priser. Og faktum er, at der rent faktisk tages overpriser for originale printerpatroner generelt set. Årsagen hertil er, at originale blækpatroner som oftest er profit-motoren hos størstedelen af alle printervirksomheder.

Printervirksomhederne har store udgifter forbundet med research og udvikling af nye printere, og disse udgifter kan ikke dækkes af printersalget, eftersom printere udbydes billigst muligt, og oftest uden profit, for at vinde markedsandele på det konkurrenceprægede printermarked.

De store udgifter dækkes i stedet af forbrugsstofferne til printerne, som forbrugerne desværre må betale overpriser for.

Kompatible blækpatroner til HP printere er kendt for at være væsentlig billigere end originale printerpatroner. Grunden hertil er, at tredjepartsproducenterne, som fremstiller de kompatible blækpatroner, ikke fremstiller printere. Udgifter forbundet med research og udvikling af nye printere, har tredjepartsproducenterne derfor ikke at skulle dække, hvorfor forhandlere, såsom Pixojet, kan tilbydes lave indkøbspriser, og Pixojet kan tilbyde sine kunder billige blækpatroner langt under markedspriserne for tilsvarende, originale patroner.

Blækpatroner til HP printer med lille vs. stort blækindhold

Foruden af være dyre, er originale blækpatroner til HP ofte kendt for at have en lille printkapacitet; selv XL-patronerne indeholder ikke en alverdens stor mængde blæk i patronhylstrene.

Kompatible printerpatroner til HP indeholder derimod en markant større mængde blæk. Kombineret med lavere priser, kan du med kompatible blækpatroner til HP printer udskrive mange flere sider til lavere pris.

Små vs. store sampakker

Har du bestemt, at du vil anvende kompatible blækpatroner til din HP printer, vil du som oftest have mulighed for at vælge større, fordelagtige økonomipakker, som printerproducenterne ikke tilbyder, og med hvilke du sparer endnu flere penge per patron.

Printerproducenter tilbyder kun sampakker bestående af én af hver patron; på Pixojet.dk kan du til eksempel bestille økonomipakker bestående af hele 20 patroner, hvor du får flere styk af samme patron.