Om sprængning i byggebranchen

23. juli 2022

Sponseret indlæg

Har du hørt om sprængning i byggebranchen? Modsat det meget klare billede, man umiddelbart får for øjnene, er der faktisk tale om en meget præcis og nøje udregnet proces.

Vi forklarer her nærmere om sprængning i byggebranchen og de klare fordele.

Ønsker du selv at bortsprænge sokler, betonbjælker, fundamenter armeringer eller andet? Så kontakt https://www.sprængning.dk/.

Her sprænges!… med god grund

Når man vælger at sprænge frem for at nedbryde på traditionel vis, skyldes det typisk, at man enten ikke kan komme sikkerhedsmæssigt forsvarligt til det påkrævede område – eller at man har flere fordele ved at sprænge, som f.eks. en tidsbesparelse. Tid som faktor er naturligvis enormt væsentlig, da det kan tage langtid at nedbryde en jernarmering kontra at sprænge elementerne i mindre stykker.

Ønsker man at få en bygning til at styrte sammen er det mere sikkert at fjerne det sidste bærende element med en sprængladning end ved at have mandskab på opgaven.

Årsagen er naturligvis, at man kan starte detoneringen fra lang afstand, hvilket er det mest forsvarlige.

Netop forsvarlighed er et kodeord, når man bortsprænger beton- eller stålelementer. For det første udregnes sprængladningen meget nøjagtigt, så der anvendes den helt rette mængde sprængstof. Dernæst udregnes der en sikkerhedsafstand til området. Sikkerhedsafstanden er dog ikke den eneste foranstaltning, da der også anvendes eksplosionsdæmpende materialer. Det er f.eks. tunge blytæpper, som kan omslutte eller dække ved eksplosioner på en mindre skala. Disse forhindrer, at fragmenter kan flyve ud og ramme personer. Desuden indkapsler de materialet, når der er sprunget i stykker, hvilket gør oprydningen lettere.

Sprængning kan foretages i hele landet

Sprængningsbranchen opererer i hele landet. Ikke kun i bygge- og anlægsbranchen, men tilbyder også andre erhvervsspecifikke tjenester samt maritime løsninger og løsninger til private. For private er det typisk mindre opgaver samt hjælp til havearbejdet, hvor eksempelvis genstridige stubbe og rodnet bortsprænges. Særligt bambus er noget, som mange vælger at få fjernet med sprængstof, fordi det er en hård opgave.

Andre artikler

Sådan bliver du klar til dit bryllup

Sådan bliver du klar til dit bryllup

Det er ikke nogen hemmelighed, at der er mange følelser forbundet med at arrangere sit eget bryllup. Her er der nemlig ikke blot tale om et større arrangement, men også et symbol på kærlighed og en forevigelse med den person, du vil dele resten af dit liv med. Derfor...

En badeoplevelse man ikke vil være foruden

En badeoplevelse man ikke vil være foruden

Står du overfor et større renoveringsprojekt, eller er du i gang med at bygge et nyt hus. Lige meget hvad det er for et projekt, er der mange detaljer, som man skal igennem. Derudover står man også overfor et valg af møbler, døre, køkken og så videre. Der er mange...

Sådan undgår du overspænding på dine elinstallationer

Sådan undgår du overspænding på dine elinstallationer

Et typisk el-anlæg er opbygget med sikringer eller automatsikring i boligens eltavle, ledninger og elektriske enheder placeres i stikkontakterne som er placeret rundt omkring i huset. En overbelastning på elinstallationer kan forekomme, hvis en enhed, eller el-apparat...