Om sprængning i byggebranchen

23. juli 2022

Sponseret indlæg

Har du hørt om sprængning i byggebranchen? Modsat det meget klare billede, man umiddelbart får for øjnene, er der faktisk tale om en meget præcis og nøje udregnet proces.

Vi forklarer her nærmere om sprængning i byggebranchen og de klare fordele.

Ønsker du selv at bortsprænge sokler, betonbjælker, fundamenter armeringer eller andet? Så kontakt https://www.sprængning.dk/.

Her sprænges!… med god grund

Når man vælger at sprænge frem for at nedbryde på traditionel vis, skyldes det typisk, at man enten ikke kan komme sikkerhedsmæssigt forsvarligt til det påkrævede område – eller at man har flere fordele ved at sprænge, som f.eks. en tidsbesparelse. Tid som faktor er naturligvis enormt væsentlig, da det kan tage langtid at nedbryde en jernarmering kontra at sprænge elementerne i mindre stykker.

Ønsker man at få en bygning til at styrte sammen er det mere sikkert at fjerne det sidste bærende element med en sprængladning end ved at have mandskab på opgaven.

Årsagen er naturligvis, at man kan starte detoneringen fra lang afstand, hvilket er det mest forsvarlige.

Netop forsvarlighed er et kodeord, når man bortsprænger beton- eller stålelementer. For det første udregnes sprængladningen meget nøjagtigt, så der anvendes den helt rette mængde sprængstof. Dernæst udregnes der en sikkerhedsafstand til området. Sikkerhedsafstanden er dog ikke den eneste foranstaltning, da der også anvendes eksplosionsdæmpende materialer. Det er f.eks. tunge blytæpper, som kan omslutte eller dække ved eksplosioner på en mindre skala. Disse forhindrer, at fragmenter kan flyve ud og ramme personer. Desuden indkapsler de materialet, når der er sprunget i stykker, hvilket gør oprydningen lettere.

Sprængning kan foretages i hele landet

Sprængningsbranchen opererer i hele landet. Ikke kun i bygge- og anlægsbranchen, men tilbyder også andre erhvervsspecifikke tjenester samt maritime løsninger og løsninger til private. For private er det typisk mindre opgaver samt hjælp til havearbejdet, hvor eksempelvis genstridige stubbe og rodnet bortsprænges. Særligt bambus er noget, som mange vælger at få fjernet med sprængstof, fordi det er en hård opgave.

Andre artikler

Smarte intelligente gardinløsninger – Alt du skal vide

Smarte intelligente gardinløsninger – Alt du skal vide

Hvad er fordelene ved intelligente gardinløsninger? Intelligente gardinløsninger er et godt valg for dem, der ønsker at skabe et behageligt miljø på kontoret. Disse løsninger giver dig mulighed for at styre lyset og temperaturen, så du kan skabe den perfekte...

Find alt du behøver til soveværelset i en sex shop

Find alt du behøver til soveværelset i en sex shop

I en sex shop i Danmark kan du finde alt, hvad du har brug for til at slippe dine fantasier løs og udforske dine seksuelle lyster. Fra vibratorer og dildoer til bondageudstyr og glidecreme - disse voksenbutikker har det hele. Med kyndigt personale til rådighed til at...

Derfor burde alle investere i cashmere strik

Derfor burde alle investere i cashmere strik

Kashmirstrik er et af de mest luksuriøse og eftertragtede materialer til modebrug. Kashmiruld, som kommer fra kashmirgeder, har længe været værdsat for sin usædvanligt bløde tekstur og varme. Det gør cashmere strik til et godt valg til koldt vejr eller når som helst...