Om sprængning i byggebranchen

23. juli 2022

Sponseret indlæg

Har du hørt om sprængning i byggebranchen? Modsat det meget klare billede, man umiddelbart får for øjnene, er der faktisk tale om en meget præcis og nøje udregnet proces.

Vi forklarer her nærmere om sprængning i byggebranchen og de klare fordele.

Ønsker du selv at bortsprænge sokler, betonbjælker, fundamenter armeringer eller andet? Så kontakt https://www.sprængning.dk/.

Her sprænges!… med god grund

Når man vælger at sprænge frem for at nedbryde på traditionel vis, skyldes det typisk, at man enten ikke kan komme sikkerhedsmæssigt forsvarligt til det påkrævede område – eller at man har flere fordele ved at sprænge, som f.eks. en tidsbesparelse. Tid som faktor er naturligvis enormt væsentlig, da det kan tage langtid at nedbryde en jernarmering kontra at sprænge elementerne i mindre stykker.

Ønsker man at få en bygning til at styrte sammen er det mere sikkert at fjerne det sidste bærende element med en sprængladning end ved at have mandskab på opgaven.

Årsagen er naturligvis, at man kan starte detoneringen fra lang afstand, hvilket er det mest forsvarlige.

Netop forsvarlighed er et kodeord, når man bortsprænger beton- eller stålelementer. For det første udregnes sprængladningen meget nøjagtigt, så der anvendes den helt rette mængde sprængstof. Dernæst udregnes der en sikkerhedsafstand til området. Sikkerhedsafstanden er dog ikke den eneste foranstaltning, da der også anvendes eksplosionsdæmpende materialer. Det er f.eks. tunge blytæpper, som kan omslutte eller dække ved eksplosioner på en mindre skala. Disse forhindrer, at fragmenter kan flyve ud og ramme personer. Desuden indkapsler de materialet, når der er sprunget i stykker, hvilket gør oprydningen lettere.

Sprængning kan foretages i hele landet

Sprængningsbranchen opererer i hele landet. Ikke kun i bygge- og anlægsbranchen, men tilbyder også andre erhvervsspecifikke tjenester samt maritime løsninger og løsninger til private. For private er det typisk mindre opgaver samt hjælp til havearbejdet, hvor eksempelvis genstridige stubbe og rodnet bortsprænges. Særligt bambus er noget, som mange vælger at få fjernet med sprængstof, fordi det er en hård opgave.

Andre artikler

Kvalitets foder fra Cr Foderservice

Kvalitets foder fra Cr Foderservice

Er du på udkig efter en billig og nem måde at sikre, at foderet til dine dyr altid er i top? Så skal du læse med her. God kvalitetsfoder er svært at finde, og det kan være svært at vide, hvad der præcist er blandet i. Derfor er der mange, der ønsker en løsning, hvor...

Opdag den perfekte parasol hos HaveVerden.dk

Opdag den perfekte parasol hos HaveVerden.dk

Sommeren er lige rundt om hjørnet, og de varme solstråler har allerede begyndt at skinne igen. Hvis du er en person, der nyder at tilbringe tid udenfor i din have, er det vigtigt at have en parasol, der kan beskytte dig mod solens skadelige stråler. En parasol er en...

Ejendomsservice: Skab Værdi og Trivsel for Ejendomsejere og Beboere

Ejendomsservice: Skab Værdi og Trivsel for Ejendomsejere og Beboere

Ejendomsservice er hjørnestenen i at opretholde en ejendoms værdi, funktionalitet og trivsel. Uanset om det er en boligblok, kontorejendom eller et større ejendomsportefølje, er effektiv ejendomsservice afgørende for at skabe værdi og trivsel for både ejendomsejere og...