Ny til at drive virksomhed? Her er din guide til at lave fakturaer

30. november 2021

Reklame

Sponseret indlæg

Der er mange nye ting at skulle sætte sig ind i, hvis man er ny til drift og vedligeholdelse af egen virksomhed. Heldigvis findes der gode ressourcer online, der kan fungere som en god hjælp til at komme godt fra start. Begynd for eksempel med denne korte guide, hvis du vil mestre kunsten at lave korrekt faktureringer.

Sådan laver du en faktura

Ikke alle fakturaer en naturligvis ens, men der findes en række elementer, som typisk skal indgå. Er du i tvivl om, hvor du skal starte, er dette en glimrende indgangsvinkel at gribe fakturaskrivningen an fra. Her finder du således de gængse indholdspunkter i en faktura:

En faktura skal indeholde alle de praktiske oplysninger, du kan komme i tanke om. En faktura bør for eksempel have et konkret nummer samt CVR-nummer på din virksomhed. Hertil kommer data, navn og adresse på virksomheden samt køberen. Antal og pris på ydelsen der er leveret samt dato for dette er også helt essentielt. Slutteligt skal du huske at inkludere momsgrundlaget samt eventuelle rabatter.

Det hele er lidt lettere med en god skabelon

Selvom der findes gode guides og ressourcer til at finde frem til det påkrævede indhold i en faktura, er det ofte nemmere at komme i gang ved at gøre brug af en skabelon. Du kan for eksempel finde en gratis faktura skabelon online. Du kan også med fordel investere i et regnskabsprogram som Dinero, der kan gøre processen lettere for dig.

Med en gratis faktura skabelon er det nemt og enkelt at få det hele til at leve op til krav og regler. Samtidigt er du sikker på, at designet er professionelt og letlæseligt. Helt simpelt plotter du bare dine konkret tal og oplysninger ind, hvor de passer, og så står du lynhurtigt med en udsendings klar faktura.

Sværere behøver det ikke at være, hvad end du giver dig i kast med at lave en faktura fra bunden eller med skabelon.

Andre artikler

Bliv klogere på fordelene ved en kompostbunke

Bliv klogere på fordelene ved en kompostbunke

Der er mange måder at leve et roligt og tilfredsstillende liv på. Nogle nyder at rejse til fjerne horisonter, andre nyder at tage på camping et par timer væk fra hjemmet, mens nogle - måske dig - nyder det allermest, når de er i haven og selv er med til at forbedre...

Konkylie – måske det mest eftertragtede stel

Konkylie – måske det mest eftertragtede stel

Et af de mest specielle, og endda også eftertragtede, stel fra Royal Copenhagen er konkylie stellet. Royal Copenhagen konkylie stel er nemlig designet af Arje Griegst, som er en utrolig kendt guldsmed. Han blev blandt andet kendt for at lave værker, der var...

Planlæg en hyggelig date på den overdækkede terrasse

Planlæg en hyggelig date på den overdækkede terrasse

Hvis du ikke føler, at dig og din partner bruger nok kvalitetstid sammen i jeres hverdag, er det på tide, at du gør noget ved det. Du kan nemlig planlægge en hyggelig og romantisk date på den overdækkede terrasse, hvor virkelig kan få muligheden få at få brugt lidt...