Ny til at drive virksomhed? Her er din guide til at lave fakturær

Der er mange nye ting at skulle sætte sig ind i, hvis man er ny til drift og vedligeholdelse af egen virksomhed. Heldigvis findes der gode ressourcer online, der kan fungere som en god hjælp til at komme godt fra start. Begynd for eksempel med denne korte guide, hvis du vil mestre kunsten at lave korrekt faktureringer.

Sådan laver du en faktura

Ikke alle fakturaer en naturligvis ens, men der findes en række elementer, som typisk skal indgå. Er du i tvivl om, hvor du skal starte, er dette en glimrende indgangsvinkel at gribe fakturaskrivningen an fra. Her finder du således de gængse indholdspunkter i en faktura:

En faktura skal indeholde alle de praktiske oplysninger, du kan komme i tanke om. En faktura bør for eksempel have et konkret nummer samt CVR-nummer på din virksomhed. Hertil kommer data, navn og adresse på virksomheden samt køberen. Antal og pris på ydelsen der er leveret samt dato for dette er også helt essentielt. Slutteligt skal du huske at inkludere momsgrundlaget samt eventuelle rabatter.

Det hele er lidt lettere med en god skabelon

Selvom der findes gode guides og ressourcer til at finde frem til det påkrævede indhold i en faktura, er det ofte nemmere at komme i gang ved at gøre brug af en skabelon. Du kan for eksempel finde en gratis faktura skabelon online. Du kan også med fordel investere i et regnskabsprogram som Dinero, der kan gøre processen lettere for dig.

Med en gratis faktura skabelon er det nemt og enkelt at få det hele til at leve op til krav og regler. Samtidigt er du sikker på, at designet er professionelt og letlæseligt. Helt simpelt plotter du bare dine konkret tal og oplysninger ind, hvor de passer, og så står du lynhurtigt med en udsendings klar faktura.

Sværere behøver det ikke at være, hvad end du giver dig i kast med at lave en faktura fra bunden eller med skabelon.