Læs om hunderacer inden du køber!

Vi kalder hunden for menneskets bedste ven. Det er det mest populære kæledyr i Danmark. Har du besluttet dig for at tilføje et ekstra familiemedlem i form af en hund er der flere beslutninger der skal foretages inden købet. Nemlig hvilken race det skal være. Der findes over 100 forskellige hunderacer. Læs om hunderacer og find ud af hvilken hund der passer lige til dig. Hunderacer kommer nemlig helt an på dit temperament, hvor meget tid du har i hverdagen, hvor aktiv du kan være med hunden, hvordan du bor og hvilken rolle du gerne vil have at hunden skal have. Du kan se hunderacer til salg her og klikke sig ind på hver enkelte hunderace og finde ud af hvilken hund der er det perfekte match for dig.

Overvej mens du kigger på hunderacer

Hundens størrelse har også betydning for de fleste der gerne vil købe en hund. Alle hvalpe er jo små, søde mirakler, som man omgående har lyst til at tage med hjem. Men det er en god idé lige at tænke over, hvor stor den bliver som voksen. Man taler generelt om 5 størrelser i hunde: miniature, lille, mellem, stor, gigant. Deres vægt går fra de mindste 1,5 kg til de største på 45+ kg. Det er derfor vigtigt at overveje hvilke hunderacer man ønsker at øge familien med. Hvis det er vigtigt for dig at kunne have din hund med overalt – på ferier osv. skal du nok overveje hvor stor din hund så skal være. Din boligsituation spiller selvfølgelig også en stor rolle når du kigger blandt hunderacer. Bor du i en lille lejlighed, skal du nok overveje at anskaffe dig en mindre hund som dermed også har mindre behov for meget plads og motion.

Hunderacer der matcher dig

Det er vigtigt at tænke over, om du har tid og overskud i hverdagen til at have hund. I forhold til hvor længe din hund skal være alene hver dag og hvor meget tid du har til at lufte, træne og aktivere den på en daglig basis. Det er en god lille tommelfingerregel at hunden skal aktiveres med gåture og leg i ca. to timer dagligt. Din hund skal ud på gåtur hver dag i alt slags vejr. Du skal kunne stimulere din hund det der passer til netop den hunderace. Hunde er meget sociale dyr, så den er ikke god til at være alene hjemme mange timer om dagen. Derudover er det også godt for din hund at møde og lege med andre hunde. Og så er det jo vigtigt, at der er tid til at træne hunden, især når den er hvalp.