Hvor tidligt kan man indtænke gulve i sin renovering?

Gulve er uden tvivl en essentiel del at et hvert rum og dermed også et vigtigt element i enhver boligindretning, men hvor tidligt kan gulvene indtænkes i renoveringen. Her kan du få en ide til, hvordan du bedst får flottegulve i din bolig.

Sammen med vægge og lofter danner gulvene rammerne i ethvert rum og da gulve er den flade, der bliver påvirket mest, når vi opholder os i rummet, så er det vigtigt, at du indtænker gulvene så hurtigt som overhovedet muligt.

Når du indtænker gulve i renoveringen, så er det vigtigt, at både overveje de rent praktiske faktorer, så som hvad gulvet skal kunne holde til og om gulvet eksempelvis har en tykkelse, der gør, at det passer med eksisterende dørtrin osv.

Men da gulvets udseende også vil spille en stor rolle i rummets visuelle udtryk, er det også vigtigt, at du nøje overvejer, hvilket designudtryk du ønsker at skabe. Langt de fleste gulvtyper findes nemlig i et utal af forskellige designs, så mulighederne er mange.

Gulvenes udseende og egenskaber har stor betydning for, hvordan vi oplever et rum. Mørke gulve, kan for eksempel få et rum til at føles mindre og er derfor ikke nødvendigvis et godt valg i et lille rum med lavt til loftet.

Et andet eksempel på hvordan gulve påvirker vores indeklima er i lokaler med højt til loftet, hvor det rette gulvvalg kan forbedre lydakustikken betydeligt, her kan du med fordel vælge et gulv, som falder i kategorien akustikgulv.

Ønsker du at være sikker på at få lige præcist det gulv du ønsker, så er det også en god ide at vælge det nye gulv i god tid før gulvet rent faktisk skal lægges, da der på nogle gulvtyper kan være lange leveringstider.

Alle disse faktorer tilsammen gør, at du med fordel kan indtænke gulve i dit renoveringsprojekt så tidligt som muligt.