Hvad er teknisk SEO?

Teknisk SEO er en vigtig del af søgemaskineoptimering. Med hvad går det egentlig ud på? I denne artikel kan du læse mere om teknisk SEO, ligesom du vil blive introduceret for SEO som helhed. Hvis du gerne vil kunne svare helt prompte, når du bliver spurgt, hvad SEO er, vil du altså nyde stor glæde af denne artikel. SEO er nødvendigt for mange projekter, hvorfor det er super godt at vide en del om det, hvis du er igang med eller skal påbegynde et projekt, hvor det spiller en rolle. SEO er en stor og relativt kompleks disciplin, som kan virke uoverskuelig ved første øjekast. Nedenfor kan du læse mere for at finde ud af, hvad SEO egentlig vil sige og hvorhenne, man kan starte med det. Du kan ved at læse artiklen danne et lidt større overblik over, hvad SEO er, heriblandt hvad teknisk SEO egentlig er.

Sådan kommer du igang med SEO, heriblandt teknisk SEO

Hvad skal du gøre, hvis du gerne vil arbejde med SEO og teknisk SEO? Det kan være lidt svært at svare på, fordi SEO ikke bare er én disciplin, men består af mange forskellige elementer, som skal spille sammen for, at SEO skal fungere. Der er altså mange ting, man skal kunne for at skabe god SEO, som desuden er det samme som søgemaskineoptimering. Det første, man kan sige, er, at man kan kategorisere SEO i to dele; “on-page”- og “off-page” SEO. Hvad angår SEO, er der både tekniske og ikke-tekniske elementer, som skal arbejde sammen for, at man SEO fungerer optimalt for/på en hjemmeside. On-page delen handler om at håndtere alt backend på hjemmesiden. Off-page SEO er derimod mere centreret omkring det, som du ikke helt på samme måde kan kontrollere selv. I næste afsnit vil du kunne læse om den tekniske SEO.

Om teknisk SEO

Efter du har lavet on-page SEO, vil du skulle dykke ned i teknisk SEO. Denne del af SEO omhandler den proces, hvor du sikrer, at hjemmesiden møder alle de krav, som sættes af moderne søgemaskiner. Målet er i den forbindelse ligesom med resten af SEO at forbedre sine organiske placeringer i søgemaskinerne. Du kan sagtens have super godt indhold på din hjemmeside, men hvis det tekniske SEO på siden ikke er i orden, så vil du ikke kunne rangere højt på den organiske traffik. Ved at arbejde med brugeroplevelsen på din hjemmeside, vil du kunne forbedre din tekniske SEO.