Hvad er industrilakering og hvorfor er det vigtigt?

6. maj 2021

Reklame

Sponseret indlæg

Når man anvender elementer af jern og stål, er der altid en risiko for, at dette materiale vil begynde at udvikle rust. Derfor er professionel industrilakering af stor væsentlighed, for at undgå elementer bliver helt ubrugelige og kan udgøre en fare.

Rust er helt naturligt, og graden af udviklingen af rust er dikteret af det miljø, som det bruges i. I den forbindelse taler man ofte om korrosionsklasser. Korrosion er et andet ord for at rust nedbryder et materiale, og når man taler om klasser, er det et udtryk for, at nogle klasser vil repræsentere et miljø, som er mere hårdt for metallet end andre.

Korrosionsklasserne er opdelt således:

C2: Her er der kun en lille risiko for problemer med korrosion. Det skyldes, at elementerne bliver benyttet indendørs. F.eks. i en sportshal eller tilsvarende.

C3: Her er der en middel risiko for problemer fra korrosion. Elementerne bruges her stadig indendørs, men i miljøer hvor der er skiftende temperaturer og fugt. Det kunne f.eks. være i en ridehal.

C4: I C4-klassen er der stor risiko for korrosion af metallerne. Her bliver der brugt jern og stål i miljøer, hvor det f.eks. er industriområder eller nært kyster, hvorfra havets fugt og salte forhold er hårdt ved stålet.

C5: Her er der tale om en klasse med meget stor korrosionsrisiko. Metallet bliver her anvendt i miljøer, hvor der hele tiden er fugtigt og hvor der er tale om hård industri.

Kilde: https://xn--rh-sandblsning-8ib.dk/industrilakering/

Når man industrilakerer, foregår det ved, at men renser metallet fri for alt skidt. Det er nødvendigt for at have en ren overflade at arbejde på og dermed kunne opnå det bedste slutresultat.

Hernæst maler man elementet med en lakering. Gerne med polyuretan- og epoxymaling. ​Materialet kan typisk males i forskellige farver, hvis man f.eks. har en visuel identitet i firmaet, hvor det er vigtigt med særlige nuancer.

Store elementer males typisk on location, mens de små emner bliver malet i en sprøjtekabine.

Andre artikler

Er du lidt en nørd inden for Magic Kort?

Er du lidt en nørd inden for Magic Kort?

Der er i dag rigtig mange, der går op i den verden, man kan blive en del af, når det kommer til blandt andet Magic Kort. Og der er også mange flere, end de fleste af os lige er klar over. Det er nemlig ofte ikke en passion, der kan ses, høres eller føles, og derfor...

Tips til at mindske stress

Tips til at mindske stress

Det er meget vigtigt, at du ved, hvad du kan gøre for at mindske dit stressniveau. Det kan nemlig forhindre dig i at nå et alt for højt stressniveau, som kan være farligt for dit helbred. Hvis du således leder efter gode tips til at mindske stress, så kan du med...

Sådan får din virksomhed det bedste værktøj

Sådan får din virksomhed det bedste værktøj

Skal din virksomhed have konstrueret nye specialfremstillede metalvarer, som I ikke selv har kompetencerne til at tage jer af? Uanset om det drejer sig om maskiner eller mindre komponenter, så kan I med fordel drage nytte af virksomheder, der specialiserer sig i denne...