Hvad er industrilakering og hvorfor er det vigtigt?

Når man anvender elementer af jern og stål, er der altid en risiko for, at dette materiale vil begynde at udvikle rust. Derfor er professionel industrilakering af stor væsentlighed, for at undgå elementer bliver helt ubrugelige og kan udgøre en fare.

Rust er helt naturligt, og graden af udviklingen af rust er dikteret af det miljø, som det bruges i. I den forbindelse taler man ofte om korrosionsklasser. Korrosion er et andet ord for at rust nedbryder et materiale, og når man taler om klasser, er det et udtryk for, at nogle klasser vil repræsentere et miljø, som er mere hårdt for metallet end andre.

Korrosionsklasserne er opdelt således:

C2: Her er der kun en lille risiko for problemer med korrosion. Det skyldes, at elementerne bliver benyttet indendørs. F.eks. i en sportshal eller tilsvarende.

C3: Her er der en middel risiko for problemer fra korrosion. Elementerne bruges her stadig indendørs, men i miljøer hvor der er skiftende temperaturer og fugt. Det kunne f.eks. være i en ridehal.

C4: I C4-klassen er der stor risiko for korrosion af metallerne. Her bliver der brugt jern og stål i miljøer, hvor det f.eks. er industriområder eller nært kyster, hvorfra havets fugt og salte forhold er hårdt ved stålet.

C5: Her er der tale om en klasse med meget stor korrosionsrisiko. Metallet bliver her anvendt i miljøer, hvor der hele tiden er fugtigt og hvor der er tale om hård industri.

Kilde: https://xn--rh-sandblsning-8ib.dk/industrilakering/

Når man industrilakerer, foregår det ved, at men renser metallet fri for alt skidt. Det er nødvendigt for at have en ren overflade at arbejde på og dermed kunne opnå det bedste slutresultat.

Hernæst maler man elementet med en lakering. Gerne med polyuretan- og epoxymaling. ​Materialet kan typisk males i forskellige farver, hvis man f.eks. har en visuel identitet i firmaet, hvor det er vigtigt med særlige nuancer.

Store elementer males typisk on location, mens de små emner bliver malet i en sprøjtekabine.