Her er hemmeligheden bag et godt måltid

Gode råvarer, en god vin og godt selskab, så er det gode måltid i hus, – næsten. Der kan være lang vej fra ingredienserne er købt i butikken og til den velduftende gode mad er klar til at blive spist. Ja faktisk kræver det en god indsats i køkkenet at få et lækkert velsmagende måltid med protein, kulhydrat og fedt. Men hvad er lige så vigtigt som gode ingredienser og en god opskrift? Det må være køkkenredskaberne! Ellers kommer man ikke langt…

Hvor skal man starte?

Når ingredienserne er købt og gjort klar på køkkenbordet, starter man typisk med at skære grøntsagerne, hertil er det vigtigt at have et godt og skarpt knivsæt, da det kan være meget farligt arbejde med sløve knive! Når grøntsagerne er hakkede og gjort klar til brug er det tid til at se på kødet, – hvis man altså er kødspiser. Også til dette formål er det vigtigt at have et godt knivsæt, der kan skære kødet præcist. Se forskellige knivsæt her. Når maden er færdig og bordet er dækket, er det tid til at nyde den færdige mad. Da mad kan variere i tykkelse og sejhed, kan det være smart at have forskellige knive til forskellige formål, for eksempel findes der både steakknive, grøntsagsknive og kødknive.

God hygiejne i køkkenet

For at undgå madforgiftning efter et godt og mættende måltid er det vigtigt, at hygiejnen er i top! Da vi ikke ønsker, at uvelkomne bakterier gøre os syge. Dette sikres blandt andet ved at vaske hænderne grundigt, før du begynder din madlavning. Dernæst er det vigtigt, at du ikke bruger den samme kniv og det samme spækbræt til for eksempel både råt kød og grøntsager, i så fald er det vigtigt, at disse rengøres med meget varmt vand, inden de bruges til andet end råt kød. Held og lykke med madlavningen!