Gode tips til at holde trægulvet pænt

Hvis du har trægulv i boligen, ønsker du nok også, at dette bliver ved med at være så flot, som da det blev lagt til at starte med. Dette er dog bare sjældent tilfældet, fordi der hver dag bliver slidt på gulvet, ligesom at træet også bare bliver ældre og ændrer udseende. Der er dog mange ting, du selv kan gøre for at sørge for, at dit trægulv holder sig så pænt som muligt.

Undgå, at dine møbler ridser dit gulv

Mange af dine møbler vil have ben, der står på dit trægulv, og når disse møbler så rykkes, kan det hurtigt komme til at give nogle grimme ridser i gulvet. Derfor ser du også mange mennesker, der har sat de små filtpuder under deres stole, sofaer og borde, fordi de så netop kan undgå mange af disse ridser i trægulvet. Der skal nemlig ikke meget rykken rundt på disse møbler til, før dit gulv har fået nogle meget uskønne ridser.

En lakering af gulvet gør det nemmere at rengøre

En anden ting der ikke ligefrem kan beregnes som pænt, er et snavset gulv. Det er helt naturligt, at der vil hobe sig skidt op på gulvet, og så er det jo klart en fordel at have et gulv, der er nemt at gøre rent. Det er bare ikke alle gulve, der er det, og særligt de ubehandlede trægulve kan godt være svære at holde rene. En lakering af gulvet kan derfor være en god ide for lettere at holde gulvet rent.

En afslibning af gulvet kan tage de værste ridser

Hvis du har været så uheldig, at dit trægulv allerede er blevet meget ridset, kan der heldigvis også gøres noget ved det. På et lakeret gulv kan du lakere mere, men en gulvafslibning er ofte det bedste valg – se gulvafslibning priser i Aarhus her.