Gode råd til den nyuddannede læge

Som nyuddannet læge har du haft mange år med næsen begravet i universitetsbøgerne. Derfor er du formentlig sulten efter at komme ud på arbejdsmarkedet og tjene dine egne penge. Og det er da også fuldt forståeligt, da den lange uddannelse har gjort, at du har været på SU i lang tid. Så hvis du nu har drømmejobbet i kikkerten, så er du ikke den eneste.

Desværre hænger verden ikke sådan sammen, at du blot kan vade ud og få drømmejobbet. For det første hænger lægejobs ikke på træerne. For det andet er de mest eftertragtede jobs også dem, der er sværest at få fat i. Derfor kan du med fordel udvide din horisont, når du skal søge dit første job som læge.

Få noget erfaring

I arbejdet med mennesker er det afgørende med erfaring. Du kan ikke læse dig til at blive en god læge, og du kan slet ikke læse dig til at forstå mennesker. Det handler om erfaringer samt udvikling af personlige egenskaber. Og dem får du altså ikke gennem en universitetsbog men gennem praktisk erfaring.

Søg et vikariat i Norge

Som lægevikar i Norge får du flere attraktive fordele. Et lægevikariat i Norge kan for det første booste dit lønniveau gevaldigt sammenlignet med lønnen i Danmark. Hvad din løn som lægevikar i Norge bliver, kan du blive klogere på her: Blive lægevikar i norge her. Derudover kan et lægevikariat i Norge være en god måde at samle den tidligere omtalte praktiske erfaring. Du får nemlig ved hjælp af nogle gode kollegaer en praktisk viden, som du senere vil kunne trække på i din karriere som læge. Sidst men ikke mindst får du også en oplevelse for livet. Norge er et smukt og spændende land, men minder samtidig rigtig meget om Danmark. På den måde kan du få én på opleveren uden at komme for langt væk.