Gode og mindre studiebyer – din guide

København og Århus er de to mest populære studiebyer, men man kan med fordel undersøge andre populære studiebyer i landet. Her kan der være andre interessante uddannelser at finde, og derudover kan huslejen også være skruet væsentlig ned. Læs med herunder, hvor vi kommer med tre tips til gode studiebyer.

Odense

Fagligheden er høj i Odense – og dette gælder især inden for teknologi og IT. Derudover har de også det anerkendte Odense Universitetshospital, som danner nogle gode rammer for de medicinstuderende.

Desuden er der også god mulighed for at finde en bolig til en fornuftig pris – og ovenikøbet tæt på byen. Efter end uddannelse er der desuden gode karrieremuligheder at finde i byen.

Esbjerg

Esbjerg er ligeledes en attraktiv studieby med omkring 6.000 studerende fordelt ud på mere end 60 videregående uddannelser. I byen finder man blandt andet Syddansk Universitet Esbjerg, Erhvervsakademi Sydvest, Syddansk Musikkonservatorium- og Skuespillerskole samt University College Syddanmark.

Men al tiden skal vel ikke gå med studiet? I Esbjerg har de nemlig et rigt kulturliv med koncertsteder og spændende museer. Hvis man får nok kultur, så har Esbjerg desuden en vidunderlige natur placeret ud mod Nationalpark Vadehavet. Hold dig opdateret på Esbjerg Netavis, og lær byen meget bedre at kende. Det er altid en god idé at læse de lokale nyheder, så man ved hvad, der rører sig i ens by.

Vejle
Vejle er ét af de oplagte valg, hvis du leder efter en studieby med et ungt pulserende natteliv og forholdsvis billige boligmuligheder. De billige lejepriser gør det muligt som studerende, at få økonomien til at løbe rundt.

Derudover er Vejle rig på handel og erhverv, og er tæt placeret på Kolding, Fredericia og Horsens. Derfor er der altså gode muligheder for at finde et spændende studiejob, og fast arbejde efter endt uddannelse.