Giv dine planeter optimale vækstbetingelser med perlite

Der er ikke noget bedre, end at se sine planter vokse og trives.

Hvis du ønsker at give dine planter de bedste betingelser for at vokse, blomstre og holde sig sunde og raske i lang tid, bør du overveje at bruge perlite. Perlite er en naturligt forekommende vulkansk sten, som kan bruges til en lang række forskellige formål – heriblandt til at forbedre levevilkårene for planter ved at forbedre jordforholdene.

Hvad er perlite?

Perlite er en naturligt forekommende vulkansk sten, som udvindes fra miner i særligt Tyrkiet og Grækenland. Perlite har været anvendt i mere end 70 år til forskellige formål, da det er et naturligt og rent produkt, som er fuldstændigt fri for kemikalier og andre skadelige stoffer som kan udgøre en sundhedsrisiko for mennesker.

Perlite kan anvendes til at forbedre jorden, som dine planter vokser i. Det sker ved at perlite tilfører luft til rødderne og forbedre jordstrukturen samt vandafledningen. Særligt frø, stiklinger og små planter, som har ekstra meget brug for god ilttilførsel, har gavn af perlite i jorden.

Ved at tilføre perlite til dine planters jord, øger du planternes mulighed for at udvikle et kraftigt og stærkt rodnet. Derudover har perlite en god evne til at absorbere vand og næring, som opbevares og frigives når planterne har behov for det.

Isolering med perlite

Foruden at forbedre jordkvaliteten og give planter bedre vækstbetingelser, kan perlite også anvendes til isolering af forskellige filtreringsløsninger samt som fyldstof i maling, fugemasse og lignende.

Særligt som isoleringsmiddel har perlite vist sig at være særdeles effektivt. Her er perlite mindst lige så isolerende som selv de bedste isoleringsprodukter på markedet. Derudover er perlite nemt at arbejde med og trænger således nemt og uproblematisk ind i stort set alle hulrum.

De fleste vil dog primært stifte bekendtskab med perlite, når planterne og blomsterne i haven skal plejes.