Find den rette bundmaling til din båd

Maling er en helt almindelig del af bådpleje, både for udseendets skyld og af praktiske årsager. Den rette bundmaling har meget at sige om din båds tilstand, og derfor er det vigtigt, du får fat i den rette.

Læs med her og find ud af, hvorfor særlig maling er nødvendigt for en robust båd, og hvordan Marinebutikken kan inspirere og hjælpe dig.

Derfor inkluderer god bådpleje en særlig slags maling

Bådpleje er mange ting, blandt andet at rense skroget og rengøre det for vækster og uønskede passagerer indimellem. Du gør processen nemmere for dig selv og mindsker risikoen for begroninger, når du bruger bundmaling, som modarbejder det.

Ordentlig bundmaling hjælper dig med at minimere mængden af planter, alger og andre vækster, som sætter sig på skibets bund. Ujævnhederne kan nemlig sænke farten i vandet, fordi bunden bliver ujævn og får større friktion. Dét mindsker hastigheden og øger dit brændstofforbrug, og derfor er det nødvendigt at forebygge generne.

Bundmaling er altså et forsvar i sig selv, som holder liv og planter væk fra båden. Det indeholder ikke biocider, så det er altså sikkert nok at sejle med og tage ud i vandet – det gør bare din båd mindre attraktiv som levested for de organismer, du kommer forbi.

Sådan finder du den bedste bundmaling til båden

Bådpleje er en investering, der både skal forlænge din båds levetid og øge dens ydeevne. Derfor er det vigtigt, du finder maling til bunden af din båd, som er stærkt og holdbart, og som lever op til krav og love om natursikkerhed.

Det finder du blandt andet hos Marinebutikken. Der er der et stort udvalg af produkter, der kan hjælpe dig med pleje af båd, uanset hvor stort omfanget er. Bundmaling sørger for en glat overflade, som gør det svært at sætte sig fast, og som får båden til at suse gennem vandet.

Mal din båd, når du tager den op om efteråret, så det kan nå at tørre ordentligt og lader dig komme direkte ud i vandet til foråret. Malingen skal på, mens der stadig er lidt lunt i vejret – altså ikke i den sene vinter eller det tidlige forår.

Hos Marinebutikken kan du købe bundmaling i forskellige mængder, så det passer til størrelsen på din båd. Husk at reparere og lappe eventuelle huller i skroget først, og mal til sidst, så båden kan tørre helt og blive klar til næste sæson.