Få mere økologi i din hverdag

Vi lever i en verden, hvor der med tiden er kommet mere og mere fokus på økologien. Der er nemlig mange, der har fået øjnene op for effekten, det har på miljøet og dyrene. Hvis du er en af dem, der er ivrig efter at hoppe på bølgen og leve efter mere økologiske principper, så er der masser af måder, du kan opnå det på. Om det er et ønske om gradvist at indføre mere økologi i din hverdag, eller om du er interesseret i at omlægge din hverdag til en fuldstændig økologisk levemåde, så er derfor forskellige måder, du kan gribe det an på. Læs mere om det lige her.

På jobbet

Jobbet er en af de arenaer, hvor vi tilbringer en stor del af vores tid. Derfor kan et ønske om at blive mere økologivenlig også overlappe med arbejdslivet. For nogen kan det for eksempel være, at man kun køber økologiske frugter og grøntsager til morgenmad og frokost på arbejdspladsen. For andre kan det være i form at vælge økologisk kvægfoder til sine kvæg. Der findes mange tiltag, du kan indføre i din daglige arbejdsgang alt efter hvilket erhverv, du beskæftiger dig med, og hvilken rolle du spiller på arbejdspladsen.

I privaten

Når det kommer til dit private forbrug, har du ofte mere kontrol over dine køb end i arbejdsregi – alt efter dine omstændigheder. Her kan du vælge at handle ind efter 100 % økologiske principper, hvis det er det, du ønsker. Når du er nede i supermarkedet, kan du se på varerne, hvilke der er økologiske, og hvilke der ikke er. Det er nemlig som regel angivet på varerne. Desuden er der i de fleste supermarkeder et stort udvalg af økologiske varer, så du har altså rig mulighed for at prioritere økologien. Hold udkig efter disse varer, næste gang du er på dagligvareindkøb.