En lille vinguide til rosé

Rosé er efterhånden vokset på danskerne, og derfor er den lækre drik også blevet mere og mere populær. Det er desuden en drik, der især er god at drikke om sommeren, hvor den eksempelvis er helt perfekt at servere til grillmad. Langt de fleste ved dog ikke særligt meget om rosé udover, at den hos mange danskere efterhånden er en fast del af sommerbordet. Er du én af dem? Så har du lige her mulighed for at lære meget mere om den fantastiske vin, så du i fremtiden har mulighed for at vælge præcis den rosé, der passer bedst til netop dit sommerbord. Er du dog allerede ekspert indenfor området, og mangler du en god flaske til weekenden? Så kan du lige her gå på opdagelse i et stort udvalg af rosé.

Hvordan bliver rosé fremstillet?

Rosé bliver faktisk lavet gennem præcis samme proces som hvidvin, rosé bliver blot lavet på røde vindruer. Den eneste forskel er, at druerne bliver presset hurtigt, så roséen kan få sin fine rosa farve. Bliver druerne presset hurtigt, vil mosten nemlig ikke kunne nå at tage farve fra druernes skind. Skindet efterlades dog i mosten i nogle timer efter, at druerne er blevet presset – det vil først blive filtreret væk, når vinen har den ønskede farve. Resultatet er således den fine rosa vin, som typisk er kendetegnet for en god rosé.

Hvad skal jeg servere min rosé til?

Langt de fleste bruger rosé til velkomstdrinks eller til forretter, men du kan også sagtens drikke det til retter, der indeholder grillet eller stegt fisk. Faktisk kan rosé serveres til langt det meste mad samt til hyggestunder, der blot byder på lidt snacks. Kan du godt lide, når din rosé er sød og kraftig, så kan du med stor fordel netop servere den til grillmad.

Med andre ord, har du altså utroligt mange muligheder, hvis du vælger at købe en rosé med hjem. Står du desuden og mangler den helt perfekte rosé? Måske du skal grille ude på altanen? Måske du skal holde en større fest for hele familien? Så kan du altså med stor fordel klikke på linket øverst i artiklen. Her har du nemlig mulighed for at gå på opdagelse i et stort og ligeledes spændende udvalg af rosé fra hele verden.