Døjer du med hjerteproblemer?

Det er naturligvis vigtigt at passe på alle dele af din krop. Hvis du lider af hjerteproblemer, eller blot ønsker at passe godt på dit hjerte, så bliver du her klogere på hvordan.

Undgå at stresse dig selv

Stress er ikke sundt for dit hjerte. Derfor er det altid vigtigt, at du lytter til din krop, hvis du føler dig stresset. Det er aldrig positivt, hvis du presser dig selv for meget.

Derfor skal du altid holde øje med tegn på stress, som f.eks. er hovedpine, hjertebanken, svimmelhed, appetitløshed m.m. Selvom det kan være svært at sige fra overfor dig selv, din arbejdsgiver, dine kollegaer, dine venner el.lign., så gør du dig selv en stor tjeneste, hvis det er fordi, du er stresset.

Hold øje med dit hjerte med et stetoskop

Hvis du døjer med hjerteproblemer, så er det rigtig hjælpsomt at have et stetoskop. Hvis du har et stetoskop og er klar over, hvordan du bruger det, så har du altid mulighed for at følge med i, at alt lyder, som det skal.

Du kan f.eks. vælge et Duplex stetoskop.

Dyrk sport og motion jævnligt

Hvis du vil gøre dit hjerte og resten af din krop en tjeneste, så er sport og motion også vigtigt. Det betyder ikke, at du behøver at dyrke intensiv motion flere gange ugentligt, men hvis du laver en god rutine, hvor du bevæger dig jævnligt, så er det rigtig positivt.

Så snart du har en fast rutine eller nogle bestemte øvelser og aktiviteter, så er motion og bevægelse langt mere overskueligt. Du behøver f.eks. ikke at sætte en halv time af til at løbe en tur. Du kan nemlig også bare udnytte din tid og cykle frem og tilbage fra arbejde f.eks. På den måde kan du nemt få motion ind i din hverdag hist og her.