DIY: Sådan laver du et vitrineskab med fransk flet

27. april 2021

Sponseret indlæg

I en tid, hvor miljøet virkelig er på prøve, er der ikke noget bedre end genbrug. Og at lave noget selv er det bedste form for genbrug. Således bliver glæden for genstanden nemlig større, idet du har lavet det helt selv og har været med under hele processen. Går du derfor med drømme om at lave et gammelt vitrineskab om til et smukt vitrineskab med fransk flet? Så er du kommet til det helt rette sted. Lige her guider vi dig igennem processen, men har du ikke lyst eller tid til at lave dit vitrineskab selv, kan du i stedet smutte forbi Menanet.dk, hvor du kan læse meget mere om, hvor du helt præcis kan købe et vitrineskab med fransk flet helt færdiglavet.

Sådan kommer du i gang:

Først og fremmest skal du finde det helt rette grej frem. Du skal bruge:

  • Træmaling og grunder
  • Rørflet på metermål
  • Hæftepistol og saks
  • Målebånd
  • Sandpapir
  • Sprossepensel
  • Flad bred pensel
  • Skruetrækker

Det er desuden vigtigt, at du tjekker det gamle vitrineskabs overfladebehandling. Er det bejdset, skal du starte med at rense det af med trærens og male det med spærregrunder. Er træet derimod lakeret eller malet, kan du starte med en let slibning. Er det behandlet, kan du gå direkte i gang med træmalingen.

Hvordan gør jeg?

1. Du skal starte med at fjerne grebene på det gamle vitrineskab. Synes du, at det er nemmere, kan du desuden tage lågerne af, inden du begynder at male. Mal således hele skabet med en træmaling, og du kan, som sagt, starte med at slibe overfladen let med sandpapir først, så sidder malingen bedre fast.

2. Herefter skal du lade dit færdigmalede vitrineskab hærde i en uge – dette med åbne låger og skuffer. Du skal desuden sørge for at pudse glasset godt. Når først du har sat flettet på, kan du nemlig ikke længere pudse glasset indvendigt.

3. Sidst, men ikke mindst, skal du måle dit flet op og klippe det ud i de størrelser, du skal bruge. Beregn desuden ca. 3-5 centimeter kant hele vejen rundt. Flettet skydes fast på indersiden af lågerne med din hæftepistol, og du bør sætte en hæfteklamme for ca. hver 5. centimeter. Sæt gamle eller nye greb på efter behov.

Og voila, du har et helt nyt vitrineskab med fransk flet! 

Andre artikler

Møller & Mammen har en udendørs dørstopper

Møller & Mammen har en udendørs dørstopper

En god isenkræmmer har altid produkter i høj kvalitet, og netop dét kan du forvente fra Møller & Mammen. De har et bredt udvalg af forskellige produkter, der kan være nyttige og som kan give lidt ekstra pynt. Mangler du en dørhammer eller dørstopper udendørs, så...

Seiko ure er garanti for japansk kvalitet

Seiko ure er garanti for japansk kvalitet

Seiko er et japansk urfirma med en historie, der går helt tilbage til 1877. Seiko producerer ure af alle typer, fra klassiske designs til sporty stilarter. Seiko er kendt for sit kvalitetshåndværk, og deres ure vil helt sikkert imponere. Uanset om du er på udkig efter...

Thai krydderier fås hos HEDEBOGAARD A/S

Thai krydderier fås hos HEDEBOGAARD A/S

Uanset om du gerne vil shoppe krydderi til marinering af kød, thai krydderier eller en anden type krydderier, er HEDEBOGAARD A/S et godt sted at starte med at kigge. HEDEBOGAARD A/S har lækre thai krydderier Thai krydderier er kendt for deres intense smag, der kan...