DIY: Sådan laver du et vitrineskab med fransk flet

27. april 2021

Reklame

Sponseret indlæg

I en tid, hvor miljøet virkelig er på prøve, er der ikke noget bedre end genbrug. Og at lave noget selv er det bedste form for genbrug. Således bliver glæden for genstanden nemlig større, idet du har lavet det helt selv og har været med under hele processen. Går du derfor med drømme om at lave et gammelt vitrineskab om til et smukt vitrineskab med fransk flet? Så er du kommet til det helt rette sted. Lige her guider vi dig igennem processen, men har du ikke lyst eller tid til at lave dit vitrineskab selv, kan du i stedet smutte forbi Menanet.dk, hvor du kan læse meget mere om, hvor du helt præcis kan købe et vitrineskab med fransk flet helt færdiglavet.

Sådan kommer du i gang:

Først og fremmest skal du finde det helt rette grej frem. Du skal bruge:

  • Træmaling og grunder
  • Rørflet på metermål
  • Hæftepistol og saks
  • Målebånd
  • Sandpapir
  • Sprossepensel
  • Flad bred pensel
  • Skruetrækker

Det er desuden vigtigt, at du tjekker det gamle vitrineskabs overfladebehandling. Er det bejdset, skal du starte med at rense det af med trærens og male det med spærregrunder. Er træet derimod lakeret eller malet, kan du starte med en let slibning. Er det behandlet, kan du gå direkte i gang med træmalingen.

Hvordan gør jeg?

1. Du skal starte med at fjerne grebene på det gamle vitrineskab. Synes du, at det er nemmere, kan du desuden tage lågerne af, inden du begynder at male. Mal således hele skabet med en træmaling, og du kan, som sagt, starte med at slibe overfladen let med sandpapir først, så sidder malingen bedre fast.

2. Herefter skal du lade dit færdigmalede vitrineskab hærde i en uge – dette med åbne låger og skuffer. Du skal desuden sørge for at pudse glasset godt. Når først du har sat flettet på, kan du nemlig ikke længere pudse glasset indvendigt.

3. Sidst, men ikke mindst, skal du måle dit flet op og klippe det ud i de størrelser, du skal bruge. Beregn desuden ca. 3-5 centimeter kant hele vejen rundt. Flettet skydes fast på indersiden af lågerne med din hæftepistol, og du bør sætte en hæfteklamme for ca. hver 5. centimeter. Sæt gamle eller nye greb på efter behov.

Og voila, du har et helt nyt vitrineskab med fransk flet! 

Andre artikler

Er du lidt en nørd inden for Magic Kort?

Er du lidt en nørd inden for Magic Kort?

Der er i dag rigtig mange, der går op i den verden, man kan blive en del af, når det kommer til blandt andet Magic Kort. Og der er også mange flere, end de fleste af os lige er klar over. Det er nemlig ofte ikke en passion, der kan ses, høres eller føles, og derfor...

Sådan får din virksomhed det bedste værktøj

Sådan får din virksomhed det bedste værktøj

Skal din virksomhed have konstrueret nye specialfremstillede metalvarer, som I ikke selv har kompetencerne til at tage jer af? Uanset om det drejer sig om maskiner eller mindre komponenter, så kan I med fordel drage nytte af virksomheder, der specialiserer sig i denne...

Tips til at mindske stress

Tips til at mindske stress

Det er meget vigtigt, at du ved, hvad du kan gøre for at mindske dit stressniveau. Det kan nemlig forhindre dig i at nå et alt for højt stressniveau, som kan være farligt for dit helbred. Hvis du således leder efter gode tips til at mindske stress, så kan du med...