Det skal du overveje, inden du køber din første bil

Der er altid mange ting man skal overveje samt tage stilling til, når man kigger på bil for første gang nogensinde. Synes du også, det kan være svært at finde hoved og hale i de mange muligheder? Så kan du blot læse med videre. Her får du nogle af de væsentligste overvejelser, som du bør gøre dig, inden du køber din allerførste bil.

Automatgear eller manuelt gear?

Manuelt gear er at finde i rigtig mange biler, om end danskerne i høj grad er begyndt at foretrække automatgear i stedet. Der er stor forskel på at køre i en bil med henholdsvis manuelt gear og automatgear, og derfor gør du klogt i at prøvekøre eksempelvis en Ford med automatgear og en med manuelt, så du kan finde ud af, hvad der passer dig bedst.

Hvilket udstyr skal bilen være udstyret med?

Dernæst skal du overveje, hvilket udstyr du ønsker, at bilen skal være udstyret med. Det kan være alt lige fra GPS, skærm og bluetooth til isofix, gode højtalere og fartpilot. Alt ekstraudstyr koster naturligvis, så du bør også overveje, om der er nogle af dine ønsker, som du kan gå på kompromis med.

Brugt bil eller ny bil?

Der er mange, der vælger at købe en brugt bil, når de skal købe bil for første gang. Det skyldes primært, at det er en billigere løsning og derfor passer godt til eksempelvis unge mennesker. En ulempe ved at købe en brugt bil er, at du kan risikere at skulle bruge en hel del penge på vedligeholdelse. De uforudsete værkstedsregninger kan også hurtigt hobe sig op og gøre den billige, brugte bil knap så billig igen. Køber du en bil fra ny, kan du forvente at have den i mange år frem, og der skal ikke bruges nær så mange penge på vedligeholdelse.