Brug træningselastikker til din træning

Der findes mange træningsredskaber på markedet i dag. Et træningsredskab, der har været brugt i årtier, er træningselastikker. Træningselastikker er elastiske bånd, der normalt er fremstillet af gummilatex eller kompositmaterialer af gummi. Grunden til, at træningen skrider frem med træningselastikker, er, at de kan give omkring 30 til 70 procent modstand, hvilket gør træningen mere effektiv. Træningselastikker kan også bruges til at træne en bredere vifte af træningsmetoder – fra træning af overkroppen til træning af underkroppen. Find dine næste træningselastikker her.

Styrk kroppen med træningselastikker

Træningselastikker er nemme at bruge og findes i forskellige farver, hvilket gør det muligt at få en god træningseffekt, selv hvis du let keder dig. Bruger han træningselastikker til sine træningspas, bør han arbejde med én træningselastik, to træningselastikker eller tre træningselastikker på én gang. Han bør vælge en elastik, der giver ham ca. 40 procent modstand, når han trækker den over hovedet og laver en fuld spænding af den. Hvis du ikke har nok styrke og erfaring i hænderne, skal du starte med kun én træningselastik. I dette tilfælde kan træningselastikker give en træningseffekt, der svarer til træning med vægte, fordi træning med elastikker også lægger vægt på de muskler, du træner.

Træn din krop hjemmefra

Ud over individuelle træningsmetoder er træningselastikker ideelle til at bland og matche forskellige øvelser. Han kan f.eks. hænge træningselastikken op fra en skulder- eller hofteposition og arbejde imod den. Resultatet ville være en masse spænding i de muskelgrupper, som han ønskede at træne uden vægte. Han kan være kreativ, når han bruger træningselastikker til træning – der er ingen grænser! En anden mulighed er at hænge træningselastikken over ryggen, mens man arbejder imod den med armene eller benene osv. træningselastikker anvendes også i forskellige træningssystemer, fordi træning kan være meget økonomisk og let at bruge hjemme, træningselastikker har en lavere risiko for skader end træning med vægte. Træningselastikker findes i mange forskellige størrelser og styrker, så du kan finde træningselastikker, der passer bedst til dine behov. Små træningselastikker er f.eks. ideelle til træning af overkroppens muskler. Derudover fungerer de kortere træningselastikker godt til at udføre øvelser som curls eller rows, når han hænger dem fra benene, mens han står eller sidder på en stol. De store træningselastikker giver en meget anderledes modstand, fordi de er omkring to tommer brede – hvilket gør det lettere at træne de større muskelgrupper i kroppen som lår, numse eller ryg.