Bliv mere produktiv: Udnyt potentialet i en kalender til at strukturere dit liv

Det moderne hverdagsliv kan være stressende og uoverskueligt. En kalender er et uundværligt værktøj, som hjælper os med at holde styr på vores travle liv. Har du derfor ikke en kalender i forvejen, så er det på tide, at du anskaffer dig en. Der findes flere typer kalendere, for eksempel dagskalendere, ugekalendere og familiekalendere.

De fleste ved at en kalender kan bruges til at holde styr på aftaler, hvilket også kan være uundværligt, men der er faktisk en hel del ting, du kan bruge en kalender til, og som hjælper dig til at strukturere din hverdag. Opdag potentialet af en kalender med disse eksempler:

Dagskalendere

En dagkalender er den mest detaljerede former for kalender. I en dagkalender har hver dag sin egen side. Du kan derfor mere detaljeret holde styr på dine aftaler og diverse gøremål fra dag til dag. Du kan holde styr på de konkrete tidspunkter, så du kan overholde deadlines m.m. og endda skrive en lille huskeliste i siden. Med en dagkalender kan du planlægge, hvordan din dag skal forløbe. Det kan for eksempel være, at du skriver på, at pligterne skal være gjort kl 20, så du kan slappe af efterfølgende. Der er uendelige muligheder med en dagkalender og kalendere generelt. Find flotte kalendere hos Plakatforlaget, der hjælper dig med at holde styr på hverdagen.

Ugekalendere

Med en ugekalender kan du planlægge uge for uge, og du har mere plads i kolonnerne til at skrive, fordi der er 7 spaltepladser i stedet for en hel måned.

En ugekalender kan for eksempel også bruges som madplan for den kommende uge, træningsprogram og meget mere. Du kan også bruge kalenderen til at skrive dine egne pligter og påmindelser ind – som for eksempel “gør rent, vande blomster” m.m. På den måde husker du dig selv på disse pligter, men samtidig kan du også i fremtiden holde styr på, hvornår hvad blev gjort.

Familiekalendere

Er I en hel familie i hjemmet, er det smart med en familiekalender. På den måde har i hver jeres egen kolonne, og i kan derfor hver især skrive jeres planer og gøremål ned. Det er også smart på den måde, at I kan se, hvad I hver især laver på dagen og de kommende par dage, og det gør derfor også planlægningen lidt nemmere. En familiekalender kan også bruges til det lidt mere kedelige, som for eksempel at uddelegere diverse pligter.