Bliv klogere på fordelene ved en kompostbunke

Der er mange måder at leve et roligt og tilfredsstillende liv på. Nogle nyder at rejse til fjerne horisonter, andre nyder at tage på camping et par timer væk fra hjemmet, mens nogle – måske dig – nyder det allermest, når de er i haven og selv er med til at forbedre havens visuelle udtryk samt biologiske sundhed.

Kompostbunkefundamentet

Kompost er en fremragende måde at inducere havens kvalitet på. Det er nemt at danne en kompostbunke, for du kan blot smide dit plantemadaffald såsom kartofler, majs eller lignende i en bunke, og med tiden vil din kompostbunke omdannes til kompost, som du kan bruge i dit havearbejde.

Da det dog godt kan tage en længere periode for komposten at omdannes, kan du imens bevæge dig lidt længere ud, end du plejer. Bor du eksempelvis i Hillerød, kan du ved at klikke her læse mere om, hvad der sker i din bys kulturliv af arrangementer, som kunne interessere dig.

Gødning

Når din kompost er blevet omdannet, kan du benytte den som naturlig gødning til, hvad end du vil gro i din have. For eksempel er det en mulighed at gøde din køkkenhave, hvis du har en, eller du kan gøde din græsplæne og forhåbentlig få en ny og grønnere udsigt fra køkkenvinduet.

Halvt omsat kompost

Den kompost, du kan bruge som havegødning, er kun den helt omsatte kompost. Har du halvt omsat kompost, kan du derimod fodre din haves bestanddel af regnorme med det. Det er også kun en fordel for din haves blomstring, for jo flere regnorme, jo sundere et planteliv.

Biologisk affaldscontainer

Du kan også smide større ting i din kompostbunke end madaffald. For eksempel kan det sandsynligvis fældende juletræ fra julen smides deri. Det vil være længe om at omdanne sig, men det er en nem løsning i forhold til at aflevere den på en genbrugsplads.