Bliv klogere på fordelene ved en kompostbunke

19. januar 2022

Sponseret indlæg

Der er mange måder at leve et roligt og tilfredsstillende liv på. Nogle nyder at rejse til fjerne horisonter, andre nyder at tage på camping et par timer væk fra hjemmet, mens nogle – måske dig – nyder det allermest, når de er i haven og selv er med til at forbedre havens visuelle udtryk samt biologiske sundhed.

Kompostbunkefundamentet

Kompost er en fremragende måde at inducere havens kvalitet på. Det er nemt at danne en kompostbunke, for du kan blot smide dit plantemadaffald såsom kartofler, majs eller lignende i en bunke, og med tiden vil din kompostbunke omdannes til kompost, som du kan bruge i dit havearbejde.

Da det dog godt kan tage en længere periode for komposten at omdannes, kan du imens bevæge dig lidt længere ud, end du plejer. Bor du eksempelvis i Hillerød, kan du ved at klikke her læse mere om, hvad der sker i din bys kulturliv af arrangementer, som kunne interessere dig.

Gødning

Når din kompost er blevet omdannet, kan du benytte den som naturlig gødning til, hvad end du vil gro i din have. For eksempel er det en mulighed at gøde din køkkenhave, hvis du har en, eller du kan gøde din græsplæne og forhåbentlig få en ny og grønnere udsigt fra køkkenvinduet.

Halvt omsat kompost

Den kompost, du kan bruge som havegødning, er kun den helt omsatte kompost. Har du halvt omsat kompost, kan du derimod fodre din haves bestanddel af regnorme med det. Det er også kun en fordel for din haves blomstring, for jo flere regnorme, jo sundere et planteliv.

Biologisk affaldscontainer

Du kan også smide større ting i din kompostbunke end madaffald. For eksempel kan det sandsynligvis fældende juletræ fra julen smides deri. Det vil være længe om at omdanne sig, men det er en nem løsning i forhold til at aflevere den på en genbrugsplads.

Andre artikler

En badeoplevelse man ikke vil være foruden

En badeoplevelse man ikke vil være foruden

Står du overfor et større renoveringsprojekt, eller er du i gang med at bygge et nyt hus. Lige meget hvad det er for et projekt, er der mange detaljer, som man skal igennem. Derudover står man også overfor et valg af møbler, døre, køkken og så videre. Der er mange...

Sådan bliver du klar til dit bryllup

Sådan bliver du klar til dit bryllup

Det er ikke nogen hemmelighed, at der er mange følelser forbundet med at arrangere sit eget bryllup. Her er der nemlig ikke blot tale om et større arrangement, men også et symbol på kærlighed og en forevigelse med den person, du vil dele resten af dit liv med. Derfor...

Sådan undgår du overspænding på dine elinstallationer

Sådan undgår du overspænding på dine elinstallationer

Et typisk el-anlæg er opbygget med sikringer eller automatsikring i boligens eltavle, ledninger og elektriske enheder placeres i stikkontakterne som er placeret rundt omkring i huset. En overbelastning på elinstallationer kan forekomme, hvis en enhed, eller el-apparat...