Alt du skal vide om ejendomsværdi

Har du en ejerbolig, så er du også pålagt ejendomsværdi skat. Det vil sige, at du skal betale en årlig dansk skat, som beregnes ud fra din boligs ejendomsværdi. Og det er desuden ligegyldigt, hvor i landet du bor. Hvis du har en ejerbolig, skal du betale det samme i skat på baggrund af din ejendomsværdi. Skatten er nemlig fastsat i ejendomsværdiskatteloven, og den kan derfor ikke variere fra kommune til kommune. Ønsker du således at få et overblik over, hvad du skal betale i skat for en given ejerbolig? Måske du ønsker at vide det, inden du investerer i boligen? Så er du kommet til det helt rette sted. Lige her kan du nemlig læse meget mere om ejendomsværdi samt vurdering heraf, således du kan blive meget klogere på alt det, du bør vide, indenfor ejendomsværdi.

 

Hvordan udregnes min ejendomsværdi?

Nu undrer du dig måske over, hvordan den egentlige ejendomsværdi således udregnes? Jo, det kan du lære meget mere om, hvis du blot læser med. Noget af det, der spiller ind på, hvor meget skat du skal betale, er nemlig kvadratmeterprisen samt bygningernes vægtede areal. Dette er nemlig de to faktorer, der bliver brugt til at udregne ejendomsværdien. I mange tilfælde vil det være den egentlige værdi, men der kan selvfølgelig være undtagelser.

 

Kan jeg få hjælp til at udregne min boligs ejendomsværdi?

Er du således interesseret i at få lavet en vurdering af, hvad du skal betale i skat i forhold til din ejendomsværdi? Så kan du følge linket øverst i artiklen. Her vil du have mulighed for at kontakte nogle yderst professionelle mennesker, der i mange år netop har arbejdet med at udregne og vurdere ejendomsværdier. De har endda lavet deres helt egen model til udregning, der bare rammer plet hver eneste gang. Noget af det, du kan regne med, at modellen sikrer, er blandt andet:

  • Et uafhængigt estimat
  • Benchmarkes mod internationale standarder

Det er en model, der har vurderet og estimeret ejendomsværdien af danske ejerboliger hver måned siden 2009, og den er løbende blevet tilpasset og optimeret. Med andre ord: du kan trygt anvende denne model til udregning af ejendomsværdien af netop din bolig.