6 tegn på rotter i hjemmet

Det kunne være rart, hvis rotten bare viste sig, så man var helt sikker på, at man havde et rotteproblem. Sådan foregår det dog sjældent. Når du først ser en rotte udenfor i fuldt dagslys, er det nemlig et tegn på at problemet er meget alvorligt. Rotten er nemlig et sky væsen, og den plejer derfor først at vise sig og rende rundt, når mørket er faldet på. Det kan derfor være svært at vide, at man rent faktisk har et problem med rotter. I denne artikel har vi derfor samlet 6 tegn på rotter, så du kan være på forkant med problemet.

Forfærdelig stank

Rotter kommer ind og medbringer en forfærdelig stank – især tæt på deres reder. Stanken minder om en blanding af kloak og svinestald, så det er uden tvivl en lugt, du vil lægge mærke til og blive generet af. Hvis du derfor kan lugte kloak visse steder – og der ikke umiddelbart er nogen anden årsag til denne stank – så kan det sagtens være, at du har besøg af rotter.

Fedtede pletter

Rotter er ikke ligefrem kendte for deres renlighed. De efterlader fedtede pletter over alt, hvor de kommer, bl.a. på kanter, paneler og rør – især når de løber rundt i deres faste løbespor om natten. Hvis du har besøg af rotter, vil du derfor lægge mærke til brune og fedtede pletter på bjælker, ledninger/kabler, langs vægge og lignende steder. Pletterne er en blanding af urin og kirtelsekret. Det er disse pletter, som rotterne bruger til at orientere sig med.

Rotteekskrementer

Ekskrementer er et meget åbenlyst tegn på, at du har besøg af et skadedyr, som absolut ikke bør være der. Hvis der er tale om en voksen rotte, vil de være omkring 17 mm i længen og 6 mm i tykkelsen. Hvis ekskrementerne er knap så store, kan der i stedet være tale om mus – som dog heller ikke er gode gæster.

Nedsunkne fliser

Rotter er gode til at grave, og de kan godt lide at bygge komplekse gangsystemer under jorden. Hvis du derfor opdager nedsunkne fliser eller huller i græsplænen (uden en masse jord omkring hullet som ved et muldvarpeskud), kan der sagtens være rotter på spil.

Gnavespor

Rotter elsker at gnave i alt – både inventar, møbler, skraldeposer og alt muligt andet. Det er derfor et sikkert tegn på rotter, hvis du har oplevet, at poser med fødevarer eller skraldeposen har været flænset op. Rotter har nemlig skarpe tænder, som de er villige til at bruge til alt, især føde. Hvis der i stedet er mindre afrundede huller, er der i stedet tale om mus.

Kradselyde

Lyde rundt omkring fra hulrum i bl.a. vægge, lofter og gulve er stensikre tegn på uønskede gæster. Det kan være alt fra kradselyde til pivelyde og lignende lyde – især om natten. Det behøver ikke nødvendigvis være rotter, da det også kan være mår eller mus, men det er uden tvivl gæster, som du ikke ønsker at have besøg af.

Rotter er ikke velkomne gæster. De bærer på en masse sygdomme, som kan gøre os syge – og så elsker de at gnave i alt, hvad de kan komme i nærheden af. Hvis du derfor oplever tegn på at have besøg af rotter, skal du handle hurtigt, så problemet ikke bliver større end det er i forvejen. Vi anbefaler, at du gør brug af Gnaversirenen til bekæmpelse af rotter. Den sikrer dig også mod mår, mus og flagermus, så uanset om det er rotter eller et andet skadedyr, du har besøg af, så kan du skræmme dem væk ved at installere Gnaversirenen i dit hus.