3 tips til vedligeholdelse af din bil

Som bilejer er det vigtigt, at du vedligeholder din bil. Jo bedre du passer på den, desto mindre er chancen for, at den pludselig går i stykker. Vil du gerne sikre din bil et langt liv? Så får du her 3 gode tips til vedligeholdelse af din bil, så du ved, hvad du bør tjekke med jævne mellemrum for at sikre bilen et langt liv.

Er det tid til at skifte dæk?

Din bil er afhængige af, at dækkene er i orden. Foruden at dæktrykket skal være optimalt, så er det også en god idé at tjekke dækmønsteret af og til. Er det under 3 millimeter, er det en god idé at få udskiftet dækkene.

Om foråret og efteråret er det også på tide at skifte til henholdsvis sommer- og vinterdæk. Det sikrer din og ikke mindst dine medtrafikanters sikkerhed, hvis du skifter til dæk, der passer til årstiden. Skifter du dækkene selv, kan du få brug for nogle momentnøgler til at klare opgaven.

Tjek bilens bremser med jævne mellemrum

Bilens bremser bliver som regel tjekket, når bilen er til service. Det er alligevel en god idé at være opmærksom på, om bilens bremser fungerer, som de skal. Hvis bremserne er slidt, så skal de udskiftes. Bliver de ikke udskiftet til tiden, så vil det øge bremselængden markant, og du får sværere ved at styre bilen i farlige og uhensigtsmæssige situationer.

En ren bil fremstår pæn og velholdt

Om vinteren skal der ikke meget til, førend din bil trænger til en kærlig hånd og en vask. Det skyldes primært alt det vejsalt, der bliver lagt ud på vejene. Derfor er det en god idé – og uden tvivl alle pengene værd – at vaske din bil oftere end vanligt. En skinnende ren og nyvasket bil fremstår langt mere indbydende og velholdt.