3 gode tilføjelser til legepladsen

Når man er barn, er det fedeste at få lov at lege udenfor på legepladsen på en varm sommerdag. Om så det er skolens legeplads eller et fællesareal i boligområdet, så er det fedt for børnene at have et mødepunkt med plads til leg og læring. Her er tre gode tilføjelser til yndlingslegepladsen!

Leg og læring

Den bedste form for leg er den, hvor man også lærer noget samtidig. Man kan derfor med fordel udnytte legepladsen som endnu et sted, børnene kan lære nyt. Nogle børn lærer ovenikøbet bedst ved at bruge kroppen og prøve ting af i praksis. Så lærerige tilføjelser til legepladsen er et must! Man kan fx få malet tabeller og alfabet op på fliser eller asfalt, som kan bruges til hinke-leg og boldspil, hvor man samtidig får øvet sine tabeller og bogstaver! Her bruges der den samme maling som til vejstriber, så hvis du på internettet søger ”vejstriber pris” kan du se dine muligheder og finde noget, der passer ind i budgettet. Når man alligevel er i gang, kan man samtidig også male multibane, hvor der er mulighed for mange forskellige boldspil. Der er nemlig også god læring om regler og teamwork i boldspil.

Kreativ udfoldelse

Det er rart, hvis der også er plads til kreative udfoldelser for børnene på legepladsen. Det kan man fx gøre ved at have noget bar asfalt, hvor man må få lov at tegne med kridt. Sandkasser er også rigtig gode til kreativiteten, da man kan træne sine byggeevner og idétænkning ved at konstruere sandslotte og skulpturer. Derudover er sandkassen fantastisk til sanseoplevelser, som særligt de mindste børn kan have glæde af.

Fysisk udfordring

Det er også godt at få trænet motorikken! Klatrestativer, tarzanbaner, hvor man kan træne balance og armkræfter, og en hoppepude er altid sjove, og så kan børnene få fyret noget energi af!