Vær kreativ og lav din egen flødebolle
Flødebollen stammer fra Skotland, hvor de blev produceret i slutningen af 1800- tallet. Det oprindelige navn for en flødebolle var Chocolate Mallow Biscuit og det er stadigvæk muligt at købe dem under det i dag. Flødebollen kom dog først til Danmark i 1912, hvor Emil Elikofer hentede opskriften fra Amerika. Den har siden haft mange forskellige navne og ikke alle var lige politiske korrekte, men i dag går den bare under flødebolle. Flødebollens oprindelige bund var en kiks, men er siden blev udviklet og har fungeret som en vaffel. Der er nu blevet udviklet videre på den og bliver nu lavet af marcipan og en nøddeblanding, hvilket er med til at give flødebollen en unik smag. Gå derfor på opdagelse i det store univers af flødeboller, og lav den flødebolle du altid har drømt om.
Flødebolle – Flere forskellige varianter
Du kan i dag finde en flødebolle, som ikke kun består af det klassiske chokoladeovertræk med det hvide skum under. Flødebollen findes i dag stadigvæk i en plastikbakke som vi plejede at dele ud på vores fødselsdag i folkeskolen. Der er dog efterfølgende blevet udviklet på flødebollen og den kan i dag næsten kategoriseres som en delikatesse, eller en dessert fremfor et stykke slik. Du kan i dag finde flødeboller, der smager af hindbær, karamel, lakrids, har forskellige nødder på sig osv. listen er lang og der er derfor at du som kunde ikke skal være bange for at gå ud og afprøve din yndlings flødebolle og evt. selv prøve at lave en flødebolle.
Hvordan laver du din egen flødebolle?
Er du kreativ og ønsker at prøve og lave din egen flødebolle så kommer der her en guide, der fortæller dig, hvordan du gør. Du skal bruge en god chokolade og det er meget vigtigt det er en god da den så er nemmere at arbejde med. Det gør også at din flødebolle får det lækre knæk når du sætter tænderne i den. Så skal du have fingrene i en god rund tyl på ca. 6-8 mm i størrelsen. Sørg derefter for at holde tyllen tæt på bunden, så fordeler skummet sig selv. Når du stopper med at holde tyllen tæt på bunden skal du give et forsigtigt ”svip” med hånden. Til sidst skal du drysse lidt lækker krymmel eller noget frysetørret frugt.