At købe sko til børn på nettet

Hvis du har shoppet online i flere år og køber alt fra tøj og sko til dagligvarer på nettet, kan du nok godt betegnes som en erfaren webshopper. Og er du det, har du nok ingen betænkeligheder ved at købe sko til børn online. Er du derimod lidt af en grøn online shopper og kun få gange har tastet en bestilling online, er tøj og sko måske ikke det letteste at købe. Frygten for at skoene eller tøjet ikke passer, holder mange fra at udnytte nettets mange shoppemuligheder.

Ingen grund til bekymring

Den gode nyhed er, at der er ingen grund til bekymring. Skulle det ske, at den vare du har bestilt på nettet ikke passer, har altid mulighed for at sende den tilbage for enten at bytte eller få pengene tilbage.  Alle netbutikker skal lovpligtigt give kunderne minimum 14 dages fuld fortrydelsesret – også på udsalgsvarer. Det skal dog lige nævnes at der er enkle undtagelser. Bestiller du foreksempel et par hjemmesko med indgraveret navn, er varen blevet specialfremstillet til dig og de 14 dages fortrydelsesret forsvinder.

Gør dit forarbejde

Du kan selv gøre en del for at minimere risikoen for at dine varer ikke behøver at blive sendt retur. Køber du børnesko, anbefaler vi at du finder en god informativ webshop som oplyser indvendige skomål samt bredden på skoene. Du kan selv måle fødderne derhjemme og på den måde finde den rigtige størrelse. Mange websites har fodmålere, som kan printes på et almindeligt A4 ark og du kan også finde videoer på foreksempel Youtube, som viser hvordan du let kan måle fødderne.

Tricks

Mange online shoppere kan finde på at købe to størrelser børnesko, så de er sikre på at ét par passer. Er du i tvivl om det skal være størrelse 26 eller 27, kan du vælge at købe begge størrelser hjem. Måske du endda kan opnå gratis fragt på denne måde. Mange webshops har en fragtfri grænse på 1000 DKK. Køber du for over dette beløb koster fragten ingenting. Du skal så bare efterfølgende sende det ene par tilbage til webshoppen. På denne måde undgår du også at den størrelse du eventuelt skulle bytte til, bliver udsolgt i mellemtiden.

Har du gjort dit hjemmearbejde godt og omhyggeligt målt fødderne og sammenlignet med de indvendige mål, passer skoene højst sandsynligt fødderne. Nu hvor du kender det indvendige skomål, anbefaler vi, at du skriver det ned og bruger det når du vil tjekke om skoene er blevet for små. Vil du 6 måneder efter et skokøb tjekke om de stadig passer, måler du bare fødderne og sammenligner med det indvendige skomål. Er der mindre end 0,5 cm tilbage i skoene, er det ved at være tid til at købe nye sko.