SEO på din webshop

SEO er utrolig vigtigt for dig som iværksætter, med internetbaseret webshop. SEO kan være meget uoverskueligt, så her i denne artikel får du et par seo-tips, til hvad du i særdeleshed skal være opmærksom på, når du laver SEO på din webshop

Som iværksætter er det meget vigtigt at disponere sin tid ordentligt, så det er en overvejelse værd om du skal lave dit SEO arbejde selv, eller lade andre om det. Finder du dig en god samarbejdspartner, vil pengene være givet godt ud sammenlignet med den tid, som du selv skulle have lagt for at lave SEO i din webshop. Omvendt kan du også risikere at få en dårlig samarbejdspartner, hvor du spilder en masse penge. Uanset hvad er der en række ting som du selv kan lave, som du dermed undgår at betale dig fra senere hen.

  1. Brug ikke producentens eller konkurrentens varebeskrivelser. Dette er helt klart et svært og tidskrævende job, men det er alfa og omega hvis du vil have succes på søgemaskinerne med din webshop. Tag tiden som det tager at skrive teksterne selv, eller betal dig fra det. Benytter du produktbeskrivelser fra andre hjemmesider, havner du nemlig i dublicate content problemer, hvor google straffer din webshop fordi at indholdet er identisk. Dette vil i sidste ende betyde at du skal have lavet dine egne tekster
  2. Benyt copyscape.com eller en anden lignende onlinetjeneste, for at undgå at konkurrenterne tager din unikke tekst. Gør de det kommer du nemlig også ud for dublicate content i din webshop.
  3. Opret undersider målrettet bestemte søgeord – de såkaldte landingpages. Her skriver du en masse der drejer sig om dit søgeord, nævner søgeordet flere gange i løbet af teksten, samt opretter links til relevante produkter relateret til søgeordet, for at skabe salg.
  4. Sørg for at benytte en masse tekst der hvor det er muligt – f.eks. på din forside. Søgemaskinerne elsker tekst, så jo mere tekst jo bedre, hvis du spørger søgemaskinerne. Dette er dog en balancegang, da besøgende tit fortrækker mindre stykker tekst som de hurtigt kan skimme. Forsøg ikke at skrive en masse tekst, for herefter at skjule den, ved hjælp af andre skriftfarver – den slags oplever søgemaskinerne, og handler herefter.
  5. Sørg for at skaffe links til din webshop. Linkkatalogerne er der ikke meget SEO-værdi i mere, så brug i stedet din tid på artikelkataloger, fora, gæsteblogging eller nogle helt andre metoder. Fokuser hellere på et dagligt kvalitetslink, end en masse daglige links af ringe kvalitet.

Når du har fået styr på ovenstående 5 punkter, anbefales det at du begynder at læse lidt mere om general SEO. Det kan du gøre på en af de mange danske SEO blogs, hvor du helt gratis får adgang til en masse god viden. For selvom at du køber dig til SEO hos et SEO firma, er det vigtigt at kende lidt til emnet, for at undgå at vælge den forkerte samarbejdspartner.

Som nævnt tidligere, er søgemaskinerne glade for tekst. En blog kan være en rigtig god måde at skabe nyt indhold på, og er bestemt en overvejelse værd. Husk dog på at det tager tid at blogge, samt at du helst skal blogge jævnligt, for at få den maksimale SEO effekt. Vidste du at kan få wordpress opsætning for kun 999 kr + moms, køreklar med blandt andet SEO plugin?

Held og lykke med SEO på din webshop!