Handel med valuta

Flere og flere begiver sig ud i projektet at handle med valuta, men er denne form for investering for alle.?
Nej denne type af investering er absolut ikke for alle mennesker, man skal være villig til at tabe en del penge og man skal have tid og energi til at sætte sig ind i en given valuta. Men til gengæld er der her mulighed for at tjene mange penge, ved at købe og sælge valutaer på de rigtige tidspunkter.

Tag for eksempel den Newzealandske dollar den kunne man købe til 414,43 for 100 dollar den 17-12-2010, og igen sælge til 431,27 den 05-01-2011 det vil sige et afkast på 4,21% pr. 100 danske kroner på kun 14 dage. Det vil sige at hvis du en investering på 100.000 kr. i valutaen, tjener du 4210,00 kr. på de 14 dage.
Hvorimod for eksempel at sætte de samme 100.000 kr. ind på en konto til 4,21% i rente, vil det på et år give dig en rentefortjeneste på 4210,00 kr. på et helt år.
Altså med andre ord du vil tjene mere på 14 dages valutahandel kontra at sætte dem ind i banken i et helt år, men risikoen er der jo altid, at valutaen taber i værdi og du dermed taber penge. Og det er det sidste der gør, at dette er en højrisikoinvestering!

Men hvad kan du så gøre for at mindske risikoen for at du taber penge frem for at tjene dem. Du kan og bør følge valutakurserne dagligt, lave valutaomregninger. Til dette formål er der flere forskellige muligheder, for der findes flere hjemmesider som har valutakurser og som har en valutaomregner. Men dette er langt fra det eneste man skal gøre inden man begiver sig i lag med at handle valuta. Sæt et fast beløb som du vil investere og i værste tilfælde tabe.

Du skal også finde ud af hvor stor risiko du vil tage, om det skal være spothandel hvor man handler her og nu til markedspris og du kan tjene eller taber dine penge i af sekunder. Eller skal det være lidt mere sikkert, så kan det være valutapuljer, hvor man overlader det til banken at handle for en. Dette er bare en af de mange måder det kan gøres på. Er du ny på området er det anbefalelsesværdigt, at du søger professionel hjælp til enten at handle eller ihvertfald til at rådgive dig om de første handler.

Men uanset om du har is i maven og selv vil gå i krig med investeringerne, så er der ingen tvivl om at du skal til at læse op på guider og forums for at lære hvordan man handler, hvad man gør og ikke gør.
For dette vil uden tvivl være med til at afgøre om man henter en fortjeneste eller man taber sin investering.

Så afgøre det med dig selv hvad kan du tåle at tabe inden du går i gang!

God jagt på fortjenesten.