Flytning er en tillidssag

Langt de fleste af os flytter mange gange i livet. De første par gange er en flytning ikke så slem – måske kan det endda klares med et par sportstasker og et par papkasser, men som vi bliver ældre får vi skrabet mere og mere til os (det er så heldigvis også sjældnere og sjældnere vi flytter).

I starten er flytningerne præget af det faktum, at man ikke har ret meget, der skal flyttes og at man heller ikke har mange penge. Så de første flytninger her i livet foregår som regel med en Lej et lig-bil og nogle venner (efterfulgt af pizza og øl). Senere får man samlet så meget at en flytning synes uoverskuelig – specielt hvis man samtidigt har små børn at skulle passe på. I de tilfælde er det bedste nok at vælge et professionelt flyttefirma til at stå for flytningen.

Men der er mange, der ikke bryder sig om at vildt fremmede skal pakke deres kæreste ejendele ned i kasser og flytte med dem. Så det kan være en tillidssag at vælge det rigtige flyttefirma til at varetage sin flytning. Det kan derfor godt betale sig at shoppe lidt rundt for at finde en flyttemand, man har tillid til. Nogle vælger konsekvent at vælge en flytteforretning, der er medlem af deres brancheorganisation Dansk Møbeltransport Forening – og det er der rigtigt mange flytteforretninger, der er. Det er dog ingen endegyldig garanti omend man da som regel er sikker på at få en flytteforretning, der er nogenlunde stabil i branchen.

På flyttefirma oversigt kan man se en oversigt over rigtigt mange danske flyttefirmaer. De er ordnet efter landsdel og by så man nemt kan se f.eks. alle flyttefirmaer i Odense. Skal man således bruge et flyttefirma i Aalborg så er de alle samlet et sted.

Derefter er det bare at gå i gang med at kontakte flyttemænd og indhente tilbud. Husk – det kan være en god idé at være ude i rigtig god tid, da folk traditionelt flytter den første og den sidste weekend i måneden og særligt lige omkring d. 1. Så ofte er flyttefirmaernes biler allerede bookede. Flytter du i København eller en anden storby kan det være en god idé at få en flyttemand, der har en lift, da de kan spare rigtigt meget tid med en lift.

Slutteligt skal man huske at melde flytning til folkeregisteret og ved PostDanmark, så du får din post leveret på din nye adresse.