5 steder det er nemt at spare

Det er finanskrise og danskerne spænder livremmen ind (det gør grækerne vist også). Men det er ikke altid nødvendigt at gå ned i levestandard. Man kan bare ændre sine indkøbsvaner lidt – så kan man sagtens opretholde den livsstil man havde, inden det blev sparetider. Her kommer et par tips til, hvordan du kan spare men samtidigt leve godt.

1. Køb ind udenfor sæsonen

Altså når tingene er på tilbud. Køb dit skitøj om foråret og køb børnenes uv badetøj om vinteren og hvad der ellers er “udenfor sæsonen”. Der kan du tit få tingene til halv pris. På samme måde kan det godt betale sig at købe ferie og flybilletter lang tid i forvejen (det samme gælder jo med togbilletter herhjemme – kig efter DSB Orange).

2. Køb stort ind af dagligdags varer

Mange varer ved du, at du kommer til at bruge resten af året, og hvis de ikke bliver for gamle i løbet af året, så køb stort ind, når det er på tilbud. Det sker jo tit at supermarkederne har tilbud på dagligdagsting som toiletpapir, opvaskemiddel, kondomer, affaldsposer, bleer m.m. og så kan du ligeså godt fylde lageret derhjemme op. Det bliver ikke for gammelt og du skal helt sikkert bruge det (altså – måske ikke alle de ting, der er listet op her – men du ved jo selv, hvad du bruger af dagligvarer). Det virker lidt “under krigen-agtigt”, men for pokker der kan spares mange penge.

3. Køb ind efter sæsonen

Det lyder måske lidt modsat af råd nr. 1, men her mener jeg madvarer. Køb de grøntsager og frugter, der er i sæson. Jordbær om vinteren er vanvittigt dyre (og smager alligevel ikke af noget). Omvendt er sådan noget som kål og rodfrugter billige om vinteren. Det betyder selvsagt ikke at du skal spise kål hele vinteren. Der er masser af andre ting, som du kan købe billigt. Pasta og ris f.eks. Det kan man få på tilbud og så købe stort ind.

4. Drop motionscenteret

Køb et par løbesko og løb en tur i stedet. Mange steder i landet er der udendørs motionsredskaber, som man gratis kan bruge. De står typisk i skoven på faste løberuter eller i en park. Du kender med garanti dine nærmeste. I Aalborg er der redskaber i Østre Anlæg og i Odense er der lige bag klostret. Et motionscenter-medlemsskab kan være rigtigt dyrt, så her er mange penge at spare.

5. Shop forsikring og bank

Der er tit mange penge at spare ved at vælge rigtig bank og rigtigt forsikringsselskab. Indrømmet: Det kan tage lang tid, men hvis du skal bruge 2-3 aftener på at spare 3.000-4.000,- så er det givet rigtigt godt ud. Det er bare med at gå i gang – og ja, du kan godt presse en bank til bedre renter.