2 gode fifs hvis du søger danske fonde

Hvis du er med i en klub, så kender du nok det med at man ofte står og savner kapital til indkøb af noget material, afvikling af flere aktiviteter eller andre vigtige ting.

Det kan være et anstrengende arbejde at fremskaffe alle disse gysser til foreningen. Det kan gøres ved at sælge ud af enkelte ting, afholde enkelte arrangementer eller ved at ty til fonde.
Men hvordan søger I fonde, og på hvilken måde får I held med at ansøge fonde? Hvis du selv har prøvet at søge fonde, overværer du sikkert hyppigt at du får en hel del negative svar? I disse tilfælde kan du gøre nogle ting for at forbedre dine udsigt for at få succes. Læs her og høst nogle fine fidusser til hvordan du bedst søger fonde.

Find de rette fonde

Du kan nedbringe den tid du bruger, rigtig meget, ved at udse de rigtige fonde. De rette fonde er de fonde der hjælper projekter som svarer til jeres forenings projekt.
En del danske fonde får en hel byge af anmodninger om støtte som du med det vons kan give afslag på, da de absolut ikke efterlever fundatsen for fonden. Efterladt på bordet sidder de så med en lille bunke anmodninger som de så kan gå igang med.

Så du bør kigge på fondens fundats indgående igennem og evaluere dybtgående om det formål du skal søge til, passer ind. Passer den ikke ind, så spar dig for at bruge din og fondens arbejde på at afsende en begæring til dem.

Hold forespørgsel kortfattet og punktlig

Adskillige fonde får en kæmpe stor mængde af forespørgsler. Der er utrolig meget materiale der må terpes igennem og det stjæler enormt meget tid. Er din ansøgning meget lang og for ukonkret, så hæves risikoen for at din forespørgsel bliver sat hen i bunken ”læses senere”. Herimellem er det slet ikke sikkert at den overhovedet kommer videre, andet end for at opdage stedet hvortil afslaget skal sendes.

Enhver ansøgning til en fond bør kunne afgrænses til 1 A4. Ligesom i de udsendelser hvor initiativtagere på 2 minutter skal forklare investorer hvorfor de skal skyde penge i de respektives virksomhed. Ligeledes soleklart skal du forklare hvorfor fonden du anmoder skal donere dig de penge som du anmoder om.

Er der så diverse ønsker til data der skal med i forespørgslen f.eks. baggrund eller anden grundlag, så skal det medfølge som et vedlæg, som de kan terpe bagefter at de er blevet interesseret i jeres forespørgsel via den ene side.

God arbejdslyst med din fundraising.