Tørrede krydderurter

Tørrede krydderurter er en nem måde at opbevare krydderurter på. Så længe du har et lunt og tørt sted de kan hænge, samt en avis, så er du godt kørende. Hvis du opbevarer dine tørrede krydderurter korrekt, kan de holde helt indtil du har nye, friske krydderurter i haven eller på altanen igen.

Fremgangsmåde

  1. Brug hele stilke af krydderurter.
  2. Vask krydderurterne grundigt, og dup dem helt tørre.
  3. Saml de helt rene og tørre krydderurter i et bundt.
  4. Rul krydderurtebundtet ind i en avisside, så avissiden formes som et meget løst kræmmerhus.
  5. Hæng krydderurtekræmmerhuset med åbningen nedad i et lunt og tørt rum. Lad det hænge i et par uger.
  6. Krydderurterne skal være så tørre, at stænglerne knækker og bladene kan smuldres mellem fingrene.
  7. Når krydderurterne er helt tørre, kan du nulre dem mellem fingrene og hælde dem på glas.

De tørrede krydderurter kan bruges til madlavning, men du kan også prøve dem i thé. Prøv fx thé af tørret timian eller tørret citronmelisse.

Du kan bruge alle krydderurter med stive stængler, fx:

  • Timian
  • Salvie
  • Oregano
  • Rosmarin
  • Mynte

Opbevaring af tørrede krydderurter

Tørrede krydderurter opbevares tørt og ikke for varmt. Opbevares i glas.