Verdens bedste pesto opskrift

De fleste af os kender rød og grøn pesto på glas, der kan købes i de fleste supermarkeder. Typisk er den røde pesto lavet på soltørrede tomater, og den grønne pesto lavet på basilikum.

Men faktisk kan grøn pesto laves på andre krydderurter end basilikum, prøv en pesto opskrift med fx:

  • Basilikum
  • Persille
  • Purløg
  • Rucola
  • Koriander

Fremgangsmåde

  1. Vask krydderurterne grundigt, og dup dem helt tørre. Fjern stænglerne
  2. Rist 2-3 spsk. pinjekerner eller solsikkekerner på en varm, tør pande.
  3. put krydderurterne, pinje- eller solsikkekerne,1-3 fed hvidløg (efter smag), 2-3 spsk. revet parmesan, lidt salt og lidt olivenolie i en blender.
  4. Tilsæt løbende en lille smule olivenolie, mens du blender alle ingredienserne, indtil du får den ønskede konsistent. Nogle foretrækker en helt finthakket pesto, andre foretrækker en mere grov, rustik pesto.

Opbevaring af pesto

Denne pesto opskrift kan opbevares i køleskabet i 4-5 dage, eller fryses ned. Opbevarer du pestoen i køleskabet, kan du med fordel tilsætte ekstra olivenolie, så overfladen er helt dækket af olie. Det afskærmer pestoen fra luften, og nedsætter dermed risikoen for fordærvelse.

Denne pesto opskrift er rigtig nem at gå til, og laver du den foran dine gæster, så vil de gøre store øjne.