Opskrift på lækre scones og muffins

er er intet så lækkert som hjemmebagte kager. Scones og muffins er små kager, der er lette at lave, lette at tage med og lækre at spise for alle. Du får her to lækre opskrifter fra Tine’s opskriftside på nogle gode scones og nogle lækre muffins.

Der intet så lækkert som nylavede og hjemmebagte kager. Jeg har været på jagt efter gode opskrifter til lette kager og er faldet over en række super gode ’muffins oppskrifter’ – siden er på norsk, men jeg har valgt at oversætte to af de opskrifter jeg selv har prøvet og som jeg har brugt en del og holder meget af.

Scones med rosiner

Indhold:

  • 225 g hvedemel
  • 3 teskeer bagepulver
  • 1 teskeer sukker
  • 60 gram smør
  • 4 spiseskeer rosiner (lyse rosiner)
  • 1  æg
  • 1 deciliter kraftig melk

Sådan gør du:

Du får 10 scones ud af denne opskrift. Start med at sætte ovnen på 200 grader.

Bland alle dine tørre dele sammen og smuldre herefter smøret ud over. Kom herefter æg og mælk i din blanding og rør rundt ind til du har en fast dej. Hæld rosinerne i og ælt videre.

Lav de ti scones i en højde på omkring 1,5 centimeter på en bradepande. Brug eventuelt et glas eller en form til at trykke dem ud, så de bliver fine afrundet.

Læg dine scones på bagepapir og bag i oven i ca. 10 minutter. De er bedst når de serveres nylavede og kan spises sammen med syltetøj og en god varm drik.

Bananmuffins

Ingredienser:

  • 2  æg
  • 150 gram sukker
  • 1 teskeer vaniljesukker
  • 200 gram hvedemel
  • 2 teskeer bagepulver
  • 2 teskeer stødt kanel
  • 125 gram smør
  • 2  modne bananer
  • 100 gram mørk chokolade

Glasur:

  • 100 gram flormelis
  • 1½ spiseskeer kakaopulver
  • 1 spiseskeer kogende varmt vand

Sådan gør du:

Du får omkring 12 lækre muffins ud af denne opskrift. Sæt ovnen på 200 grader, og tag dit muffinsbræt eller muffinsforme frem.

Bland æg, sukker, vaniljesukker samme til en blanding. Bland hvedemel og bagepulver. Smelt smørret ved svag varme og køl det ned. Når smørret er kølet ned blander du de tre dele sammen. Herefter kommer du de moste bananer samt de groft hakkede chokoladestykker i.

Fordel din blanding i formene og sæt dem midt i ovnen i omkring 15-20 minutter afhængigt af dine forme.

Lav en valgfri glasur af flormelis og kakaopulver. Lav din blanding i en plasticpose, så du let kan fordele det på de afkølede muffins. Du kan også bruge andre glasurer – det er kun fantasien, der sætter grænserne 😉

 

Næste skridt er at prøve deres ’pannekake oppskrift’ 🙂

Held og lykke med bageriet

Udgivet af

Tinemadelsker

Skribent, madanmelder og opskriftforfatter hos Tine.no (nå ja og så hedder jeg rent faktisk Tine :-))