Krydderurter i krukker

Det er slet ikke så svært at dyrke krydderurter i potter eller krukker. Så det er bare med at komme i gang, så du kan få fornøjelse af de mange anvendelsesmuligheder. Jeg har ihvertfald endnu ikke fundet en krydderurt, der ikke kunne leve i en krukke på en solrig altan.

Den lette metode

Du kan købe krydderurter i supermarkedet eller hos en grønthandler og blot plante urten over i en ny krukke. Køb en pose plantejord, der ikke er tilsat kunstgødning, og stille planten udenfor. Så er det ellers bare med at starte med at nyde.

Den svære metode

Du køber en pose frø og skal selv få dine krydderurter til at spire.

I de fleste supermarkeder kan du købe en planteboks, som er velegnet til at få de små frø til at spire. Når de er blevet til små planter, skal du flytte dine krydderurter over i en større krukke. Der skal være rigeligt med plads mellem de små planter, – så du skal sikkert bruge en lidt større krukke, end du lige regner med, for at planterne får rum nok til at vokse. Det er også vigtigt at købe den rigtige jord til dine krydderurter.

Husk at planterne ikke må overvandes – så rådner de ganske enkelt. Så mærk på jorden. Lad være med at sjat-vande – når den er tør skal du vande en smule.

Få flere tips

Her er også links til et par fantastiske bøger, som virkelig har været en stor hjælp for mig, da jeg gik i gang med at dyrke mine egne krydderurter i krukker:

Opskrifter med krydderurter

Det er kun fantasien, der sætter grænser for, hvordan man kan bruge sine krydderurter. Alligevel er det ikke altid, at man får dem brugt ligesom meget, som man kunne ønske sig. Og det er jo en skam. Derfor er der her links med inspiration til, hvordan du kan bruge dine krydderurter:

Held og lykke med at få brugt dine krydderurter 🙂

Skriv et svar